Annbjørg Askeladd

Hun er litt av en Askeladd i norsk folkemusikk. Annbjørg Lien tar det hun finner langs veien og tryller det inn i en felelåt, og vips!, så har hun en plate i lomma og kongeriket for sine føtter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Til uka spiller hun på Vestfoldspillene og til høsten kommer plate. - Jeg har gitt få konserter det siste året fordi jeg har fullført utdannelsen min som møbeldesigner på Kunst- og Håndverksskolen i Oslo. Derfor vil jeg gjerne spille mye i sommer, sier hun og smiler. For hardingfelespiller Lien er musikken ferie. Sommeren hennes er fullpakket av festivaler allerede. Ikke bare skal hun delta både på folkemusikkfestivalen i Førde i midten av juli og Landsfestivalen i Ålesund like etter, seinere skal hun til Finland som musikkdommer og på turné i England til høsten med den shetlandske felespilleren Catriona MacDonald. Når vi møter henne kommer hun direkte fra Jølster hvor hun og Bjørn Ole Rasch har gjort konsert på selveste Brasil- Norge-kvelden for fullstappet sal. Det neste på programmet er Vestfoldspillene 2. juli.

Bukkene Bruse

På Vestfoldspillene spiller hun med Bukkene Bruse som blir gjestet av det sørafrikanske folkemusikkensemblet Heshoo Beshoo, for mange kanskje en litt uvanlig kombinasjon. For Lien er det ingen motsetning mellom folkemusikktradisjonene i Norge og utlandet. Til høsten utgir Bukkene Bruse en ny plate. Annbjørg Lien er også med på den nyeste plata til The Chieftains, «The long journey home», sammen med artister som Van Morrison, Elvis Costello, Sinead O'Connor og Sissel. Våren 1999 skal hun spille inn en ny soloplate, den første etter suksessen «Prisme» fra 1996. Plateselskapet Grappa gir henne frie tøyler, noe som er ganske uvanlig i en hard bransje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer