Anne (32) startet opprøret som fikk Facebook til å snu

Norsk jente ut mot nettgigant.

STARTET PROTESTGRUPPE: Da Anne K. Petterøe fikk høre om de nye brukerreglene til Facebook, som gir dem rett til å gjøre hva de vil med bildene og informasjonen du laster opp, tok hun affære. På få dager fikk hun nærmere 70 000 medlemmer i protestgruppa, og nå har Facebook ombestemt seg. Foto: PRIVAT
STARTET PROTESTGRUPPE: Da Anne K. Petterøe fikk høre om de nye brukerreglene til Facebook, som gir dem rett til å gjøre hva de vil med bildene og informasjonen du laster opp, tok hun affære. På få dager fikk hun nærmere 70 000 medlemmer i protestgruppa, og nå har Facebook ombestemt seg. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går skrev Dagbladet om Facebooks nye brukerbetingelser, som ga dem ubetinget rett til å bruke all informasjon fra deltakernes profiler. Også etter at profilen er slettet. Endringen ble gjort allerede 4. februar, men ble informert lite om og gikk mange av brukerne hus forbi.

Den norske Facebook-brukeren Anne K. Petterøe (32) reagerte kraftig da hun fikk høre om regelendringen på mandag.

Facebook snuddeHun startet like godt en egen protestgruppe på Facebook, «People against the new Terms of Service», sammen med amerikanske Julius Harper. På få dager skjøt antallet medlemmer i været, og i skrivende stund teller de 69 186 personer fra hele verden.

Nå har Facebook snudd på hælen, og mye tyder på at Petterøe og gruppa hennes har en stor del av æren for det.

- De siste dagene har vi mottatt mange spørsmål og kommentarer på de oppdaterte betingelsene. På grunn av mottakelsen, har vi bestemt oss for å gå tilbake til de gamle brukerbetingelsene, mens vi diskuterer temaene som har blitt tatt opp, skriver Facebook-gründer Mark Zuckerberg i et blogginnlegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer