Anne Aasheim bisatt: «Hun viste vei helt til det siste»

Kultur-Norge tar farvel med en markant kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo domkirke var fylt nesten til siste kirkebenk da journalisten, redaktøren og tidligere leder for Norsk kulturråd Anne Aasheim ble bisatt fredag.

Et hav av blomster omkranset den enkle hvite kisten, som var prydet med en stor bukett dyprøde roser.

Kvinnelig sjefredaktør Den markante journalisten, sjefredaktør i Dagbladet og senere direktør i Norsk kulturråd døde av kreft 30. mars, 53 år gammel. Mange kulturpersonligheter og pressefolk hadde møtt fram til bisettelsen.

Anne Aasheim var en markant samfunnsaktør.

Hun blir beskrevet som en usedvanlig dyktig leder som satte dype spor i både norsk journalistikk og kulturliv, som knuste glasstaket på flere arenaer. Hun var første kvinne i flere lederposisjoner i NRK og den første kvinnelige sjefredaktøren i Dagbladet.

- Hun viste vei - Anne møtte døden på samme måte som hun sto i livet: Åpent, nysgjerrig og tillitsfullt. Hun viste vei helt til det siste, sa domkirkeprest Elisabeth Thorsen i sin minnetale.

Bisettelsen ble innledet av musikeren Anne Grete Preus.

«Fylt av min kjærlighet,» sang Preus, litt mer rusten i røsten enn vanlig, mens organist Kåre Nordstoga lot toner fra orgelet fylle kirkerommet.

Ga «skammen» et ansikt - Det var viktig for Anne å være en del av de mange. Hun ville gi skammens sykdom, lungekreft, et ansikt. Og det gjorde hun, sa kona Mette Tollefsrud i sin minnetale.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) var også til stede og holdt tale.

Det var også fungerende Kulturråd-direktør Vibeke Mohr holdt minnetale til Anne Aasheim fredag, mens kvinnegruppa Queendom med Traces Gospel Choir, samt solister fra Domkoret og messingblåsere fra Kringkastingsorkesteret bidro med musikkinnslag.

Anne Aasheim ble bisatt i Oslo domkirke.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer