Anne B. Ragdes isbjørndrama

- Vi var to stykker da vi ble angrepet av en isbjørn. Dyret kom løpende mot oss.

NY BOK:  Forfatter Anne B. Ragde er aktuell med en krimnovelle-samling. Selv har hun fått erfare at virkeligheten kan være langt mer fryktinngytende enn fiksjonen - i 1994 ble hun angrepet av isbjørn, og året mistet hun en venn til villdyret.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NY BOK: Forfatter Anne B. Ragde er aktuell med en krimnovelle-samling. Selv har hun fått erfare at virkeligheten kan være langt mer fryktinngytende enn fiksjonen - i 1994 ble hun angrepet av isbjørn, og året mistet hun en venn til villdyret. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forfatter Anne B. Ragde (54) har børstet støv av sine tidligere utgitte krimnoveller, og er aktuell med ny bok. Til tross for grøss og gru kan virkeligheten være langt mer fryktinngytende.

I 1994 opplevde Ragde en skjellsettende episode på Svalbard.

- Vi var to stykker da vi ble angrepet av en isbjørn. Dyret kom løpende mot oss, og vi hadde ikke med oss våpen, bare nødbluss, som vi måtte prøve å skremme isbjørnen unna med. Jeg var livredd, sier Anne B. Ragde til Dagbladet.

Mareritt Hun har jevnlig vært på den snøbelagte øya siden 80-tallet, og drar tilbake så ofte hun kan. Men i forkant av hver tur kommer de vonde minnene tilbake.

- Isbjørnen kom i full fart mot oss, men snudde da den var 50-60 meter fra oss. Vi hørte labbene mot snøen. Jeg var helt frossen av angst. Å se et villdyrblikk er noe helt annet enn et husdyrblikk. Du blir sett på som mat, jeg følte meg som en t-bone steak. Etterpå kom den store skjelven, sier Ragde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer