DEBATT

Debatt: Halloween

Anne Brith (41) ba sønnen kaste én kilo halloween-godteri: - Gjør det meg til en dårlig mor? Nei

Aldri i min villeste fantasi hadde jeg tenkt at over 100 000 mennesker skulle bli så rasende.

KASTET GODTERI: Da Anne Brith kastet halloween-godteriet som ikke var innpakket, fikk hun massiv respons. Nå svarer hun. Foto: Privat
KASTET GODTERI: Da Anne Brith kastet halloween-godteriet som ikke var innpakket, fikk hun massiv respons. Nå svarer hun. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dette er meg. Anne Brith, 41 år og alenemor til fire barn.

Jeg husker den dagen da jeg sovnet trygt på puten min med alle barna mine i dobbeltsengen. Jeg hadde grått hele dagen og var utmattet. Sliten, redd og bekymret. Uten sikkerhet for fremtiden.

Èn ting visste jeg, tanken var soleklar og jeg skulle aldri vike fra den: Jeg skulle for alltid ta meg av barna mine og alt som sto i min makt, slik at barna skulle få et godt liv.

Jeg sluttet i jobben min og søkte ny jobb nærmere hjemmet. Dette for å kunne følge opp barna hver morgen og ettermiddag. Være tilstede. Ikke bare for å vise dem egenskaper jeg selv hadde og som jeg ville bringe videre til dem, men også for å gi dem kjærlighet. Etter de vanskelige årene følte jeg på det at jeg måtte gi dem dobbelt dose av nettopp kjærlighet.

Jeg har ingen familie her jeg bor og jeg har kun vært prisgitt noen få gode venner som har stilt opp. For det meste har jeg måttet klare meg selv. Det er ikke synd på meg, men jeg vil at du skal vite at jeg aldri har hatt et valg.

Alle foreldremøter, skolesamtaler, barnehageoppvisninger, avslutninger, håndballkamper, fotballkamper og cheerleadingoppvisninger har jeg reist til alene. Alle dugnader, kakebasarer, kioskvakter på fotballbanen, kostymesying og 17-mai-komiteer har jeg måtte bidra til alene. Har jeg vært så uheldig at jeg ikke har kunnet komme fordi jeg hadde flere barn å ta meg av, så har jeg fått kjeft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer