LITE GLAMOUR: Hardt arbeide å være på danseband-toppen. -Vi er på veien tre-fire dager hver eneste uke, sier landets mest populære dansebandkvinne. Foto: Anders Grønneberg
LITE GLAMOUR: Hardt arbeide å være på danseband-toppen. -Vi er på veien tre-fire dager hver eneste uke, sier landets mest populære dansebandkvinne. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Anne er Norges mestselgende artist

Anne Nørdsti (34) er Norges nye dansebanddronning.

Ingen kvinne i sjangeren er større.

Det har vært en hard kamp å komme dit.

Hard jobbing Sju plateutgivelser på åtte år. Alvdalkvinnen ligger ikke på latsiden etter at hun valgte bort læreryrket til fordel for artistlivet.

- Jeg har ikke angret, men det er mye jobbing, sier hun til Dagbladet.

I romjula kom «Så gøtt...», og albumet har snart solgt til gull.

Dronninga på haugen Hun er for tida landets mest solgte norske artist. 15 000 eksemplarer på to uker er imponerende, og sier litt om hvor stort nedslagsfelt hun har. Plateselskapet Mariann/Warner har store planer for henne. Sverige og Danmark står for tur, både når det gjelder plateutgivelse og konserter.

- Du kan kalle deg Norges dansebanddronning, nå.

- Er ikke så opptatt av titler. Men det er ingen andre kvinnelige artister innenfor danseband/countrysangeren som selger eller turnerer mer enn meg. Så da er jeg vel det. Men det er plass til flere kvinner i sjangeren, sier Nørdsti.

150 reisedøgn Det har vært krevende å komme dit hun er i dag. Barn og familie er forsaket. Hun tok opp et millionlån i 2004, spilte inn plate, kjøpte turnébuss, lys og lysutstyr og kastet seg ut i det.

- Det er en livsstil. Jeg har 150 reisedøgn i året. Jeg er forretningskvinne, sier hun.

Hun driver Nørdsti Musikk A/S, lager hjemmeside, står for regnskap, lønning av musikere, sjåfører og støtteapparat. I tillegg lager hun musikk og samarbeider med andre låtskrivere.

Ingen barn, takk Den første bussen hun kjøpte er slitt ut. Den andre får kjørt seg hver eneste helg i året - tre-fire dager på veien hver uke.

- Det livet jeg lever nå utelukker barn. Det kan jeg bare se langt etter, sier hun.

Anne Nørdsti er opptatt av å være ekte og troverdig. Hun har valgt dansemusikk ispedd en del countryelementer.