Ny forskning om Anne Frank

Anne Frank og familien kan ha blitt oppdaget ved en ren tilfeldighet

Ifølge en ny studie er det ikke sikkert at Anne Frank og familien ble angitt av tystere under 2. verdenskrig.

BERØRTE VERDEN: Historien om Anne Frank (13) som endte livet i konsentrasjonsleiren Bergen-Belsen under 2. verdenskrig har berørt og berører fortsatt verden. Foto: Scanpix
BERØRTE VERDEN: Historien om Anne Frank (13) som endte livet i konsentrasjonsleiren Bergen-Belsen under 2. verdenskrig har berørt og berører fortsatt verden. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Studien, som tar for seg hendelsene rundt den tysk-jødiske jenta Anne Frank og hennes familie, hevder at det ikke er sikkert at familien ble forrådt mens de levde i skjul under 2. verdenskrig. Det melder The Guardian.

At 13 år gamle Anne Frank ble oppdaget av nazistene kan ha vært en ren tilfeldighet, ifølge studien, som ble publisert fredag av Anne Frank museet Anne Frank huis (hus) i Amsterdam.

Anne Frank har berørt en hel verden med sin dagbok hvor hun skildrer sitt eget og familiens liv mens de lever i skjul i et lite rom bak en bevegelig bokhylle i Prinsengracht 263 i Amsterdam. Her levde de i konstant frykt for å bli oppdaget av nazistene.

Dagboka ble publisert i 1947 har har siden da blitt oversatt til over 50 språk og solgt over hele verden. Boka har også vært inspirasjon til teaterforestillinger, film og animasjonsfilm for barn.

Døde i konsentrasjonsleir

Etter å ha levd mer enn to år i skjul ble familien oppdaget. Anne endte opp i konsentrasjonsleiren Bergen- Belsen hvor hun døde av tyfus bare 15 år gammel. Ifjor var det 70 år siden den unge dagbokforfatteren døde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer