Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Anne Franks Dagbok» blir animasjonsfilm for barn

- Holder hennes historie levende for de yngre generasjoner.

BLIR BARNEFILM: Historien om Anne Frank har inspirert regissør Ari Folman til å lage en animert barnefilm basert på hennes dagbok. Foto: Scanpix
BLIR BARNEFILM: Historien om Anne Frank har inspirert regissør Ari Folman til å lage en animert barnefilm basert på hennes dagbok. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av verdens mest kjente bøker, «Anne Franks Dagbok», skal bli animasjonsfilm for barn, og det er den prisvinnene regissøren Ari Folman som skal stå for manus og produksjon.

Folman er kjent for den kritikerroste animerte dokumentaren «Vals med Bashir», og regissørens kommende prosjekt vil bli hans første barnefilm.

- En fantastisk mulighet Filmprosjektet, som foreløpig ikke har fått noen tittel, har fått full støtte fra arvingene etter Anne Frank, samt tilgang på arkivene til Anne Frank-fondet som ble grunnlagt av Annes far.

- Det å få lage denne filmen er en fantastisk mulighet og utfording. Filmen vil være en fantastisk måte å holde minnene om Anne Frank og hennes historie levende for de yngre generasjoner, sa Folman til The Hollywood Reporter.

I forrige uke vant regissøren prisen for beste animasjonsfilm under European Film Awards-utdelingen, for sin nyeste film «The Congress», som er en futuristisk Hollywood-satire.

Produksjonen av Folmans kommende filmprosjekt er satt til å starte vinteren 2014.

Døde i konsentrasjonsleir Annelies Marie «Anne» Frank gikk sammen med sin jødiske familie og fire venner i skjul i Amsterdam sommeren 1942, etter at de ble innkalt til en arbeidsleir av den tyske okkupasjonsmakten.

I tiden som fulgte skrev hun om hvordan livet i skjul var i en dagbok hun hadde fått av sin far, Otto Heinrich Frank. Etter krigen fikk faren gitt ut dagboka som har den norske tittelen «Anne Franks dagbok».

Familien overlevde i dekning fram til de ble avslørt i august 1944. Anne Frank, søsteren og moren døde alle i konsentrasjonsleiren Bergen-Belsen, mens faren overlevde og gikk bort i 1980.

REGISSØR: Den israelske regissøren Ari Folman har vunnet flere priser for sine animasjonsfilmer «Vals med Bashir» og «The Congress». Foto: Scanpix
REGISSØR: Den israelske regissøren Ari Folman har vunnet flere priser for sine animasjonsfilmer «Vals med Bashir» og «The Congress». Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!