«Anne Franks Dagbok» blir animasjonsfilm for barn

- Holder hennes historie levende for de yngre generasjoner.

BLIR BARNEFILM: Historien om Anne Frank har inspirert regissør Ari Folman til å lage en animert barnefilm basert på hennes dagbok. Foto: Scanpix
BLIR BARNEFILM: Historien om Anne Frank har inspirert regissør Ari Folman til å lage en animert barnefilm basert på hennes dagbok. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En av verdens mest kjente bøker, «Anne Franks Dagbok», skal bli animasjonsfilm for barn, og det er den prisvinnene regissøren Ari Folman som skal stå for manus og produksjon.

Folman er kjent for den kritikerroste animerte dokumentaren «Vals med Bashir», og regissørens kommende prosjekt vil bli hans første barnefilm.

- En fantastisk mulighet Filmprosjektet, som foreløpig ikke har fått noen tittel, har fått full støtte fra arvingene etter Anne Frank, samt tilgang på arkivene til Anne Frank-fondet som ble grunnlagt av Annes far.

- Det å få lage denne filmen er en fantastisk mulighet og utfording. Filmen vil være en fantastisk måte å holde minnene om Anne Frank og hennes historie levende for de yngre generasjoner, sa Folman til The Hollywood Reporter.

I forrige uke vant regissøren prisen for beste animasjonsfilm under European Film Awards-utdelingen, for sin nyeste film «The Congress», som er en futuristisk Hollywood-satire.

Produksjonen av Folmans kommende filmprosjekt er satt til å starte vinteren 2014.

Døde i konsentrasjonsleir Annelies Marie «Anne» Frank gikk sammen med sin jødiske familie og fire venner i skjul i Amsterdam sommeren 1942, etter at de ble innkalt til en arbeidsleir av den tyske okkupasjonsmakten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer