Anne Grosvold (65) slutter i NRK

- Hadde håpet å holde det hemmelig.

 SLUTTER:  Den profilerte programlederen Anne Grosvold slutter i NRK. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
SLUTTER: Den profilerte programlederen Anne Grosvold slutter i NRK. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

(Dagbladet): NRKs profilerte «Dagsnytt 18»-programleder Anne Grosvold slutter i NRK. Det bekrefter hun overfor Dagens Næringsliv i dag.

Til avisa sier hun at planen var å holde det hemmelig frem til siste dag på jobb, 1. desember, men så ble det debatt rundt et intervju hun hadde avtalt å gjøre med Telenor-sjef Sigve Brekke.

Varsler kollegaene i dag Dermed valgte hun å varsle kollegaene allerede i dag om at hun slutter. I en intern NRK-epost som gikk ut i dag skriver redaksjonssjef i NRK debatt, Halvor Finess Trettvoll, at Grosvold vil bli savnet i kanalen. Eposten ble sendt ut klokka 13.17.

- Anne er et journalistisk kraftverk som vil bli savnet. Samtidig har vi forståelse for at hun vil bruke tiden sin på andre ting framover, skriver han og fortsetter:

- Anne bestemte seg for dette i sommer. Det vil bli en avslutning på nyåret.

Avlyste Telenor-oppdrag Den 3. desember var Grosvold invitert til å intervjue Sigve Brekke på en julemiddag for pressen. Telenor og Sigve Brekke er for tida i hardt vær på grunn av korrupsjonssaken rundt deleide Vimpelcom.

- Det var litt ubetenksomt av meg å si ja til dette, men dette var et uformelt intervju foran kolleger uten at det var lagt noen føringer fra Telenors side på hva slags spørsmål som skulle stilles. Det var ikke honorert, og jeg sto helt fritt, sier Anne Grosvold til Dagens Næringsliv.

Etter samtale med nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk ble de enige om at dette oppdraget ikke var forenlig med hennes rolle som debattleder i «Dagsnytt 18», og hun trakk seg derfor fra intervjuet.

Grosvold begynte som debattleder i «Dagsnytt 18» allerede i 1991 og har de siste fem årene vært tilbake i debattprogrammet.

I mellomtiden har hun jobbet i en lang rekke NRK-programmer, blant annet med sitt eget talkshow «Grosvold».

Anne Grosvold sier til Dagbladet at hun ikke har anledning til å kommentere saken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram