KVINNELIG REGISSØR: Skuespiller Anne Hathaway sier hun ikke stolte like mye på regissør Lone Scherfig, da hun spilte i filmen «One Day», som hun har gjort med andre regissører. FOTO: Reuters / NTB Scanpix
KVINNELIG REGISSØR: Skuespiller Anne Hathaway sier hun ikke stolte like mye på regissør Lone Scherfig, da hun spilte i filmen «One Day», som hun har gjort med andre regissører. FOTO: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Likestilling i Hollywood:

Anne Hathaway beklager : - Stolte ikke på regissøren min fordi hun var kvinne

Skuespilleren lovet å ta kontakt med regissør Lone Scherfig.

(Dagbladet): Skuespiller Anne Hathaway (34) har lenge vært tydelig på at Hollywood har en vei å gå når det gjelder likhet mellom kjønnene.

I et intervju med ABC News innrømmer hun likevel at hun ikke klarte å stole på regissør Lone Scherfig, da hun spilte i filmen «One Day», og hun tror grunnen var at regissøren var en kvinne.

- Jeg angrer virkelig på at det ikke var enklere for meg å stole på henne. Jeg er til denne dag redd for at grunnen til at jeg ikke stolte på henne på samme måte som jeg stoler på andre regissører jeg jobber med, er at hun er en kvinne, sier Hathaway.

KVINNELIG REGISSØR: Skuespiller Anne Hathaway sier hun ikke stolte like mye på regissør Lone Scherfig, da hun spilte i filmen «One Day», som hun har gjort med andre regissører. Video: ExperienceOneDay Vis mer

- Redd jeg ikke ga alt

Skuespilleren mener dette er noe man må snakke mer om.

- Jeg er redd for at jeg ikke ga henne alt hun trengte eller at jeg strittet imot henne på et vis. Det er noe jeg har tenkt mye på når jeg får manus til filmer som skal regisseres av kvinner, sier hun.

Hathaway lovet å ta kontakt med Scherfig etter intervjuet, og be om unnskyldning. Til ABC News sier en talsperson for regissøren at Scherfig er dypt inne in produksjonen av sin neste film og er oppslukt av det.

- Hun ba meg uttrykke sin kjærlighet og beundring for Anne og arbeidet hennes, sier talspersonen til ABC News.

Lønnsgap

Flere kvinnelige skuespillere har de siste månedene snakket om at forskjellsbehandling mellom kjønnene i Hollywood. Reese Witherspoon, som nå er aktuell med serien «Big Little Lies» på HBO, har refset Hollywood for å ha svært begrenset utvalg roller for kvinner.

Hun mener Hollywood må vise kvinner på film slik de er i virkeligheten, skriver CNN.

- Vi trenger å se disse tingene, fordi vi som mennesker lærer av kunsten, og hva skal man gjøre om man aldri ser at det blir reflektert? Utrolig talentfulle kvinner spiller konstant koner og kjærester... Jeg har rett og slett fått nok, sa Witherspoon.

I et lengre intervju i magasinet Marie Claire sa filmskuespiller Natalie Portman at hun selv har fått mindre betalt enn en av sine mannlige motspillere.

- Ashton Kutcher fikk betalt tre ganger så mye som meg i «No Strings Attached». Jeg visste det og gikk med på det. Jeg ble ikke forbannet som jeg skulle ha blitt. Vi får høy lønn, så det er vanskelig å klage, men misforholdet er galskap, sa hun.

«Feminazi»

Også Emma Watson, mest kjent som Hermine i «Harry Potter»-filmene og nå aktuell som Belle i filmen «Beauty and the Beast», har heller ikke vært redd for å snakke om lønnsgapet i Hollywood. Til People har Watson uttalt at kvinner blir stemplet som «vanskelige» eller som en «diva» hvis de snakker om penger.

- Men det er en vilje nå til å si: Greit. Kall meg «diva», kall meg «feminazi», kall meg «vanskelig» (...), kall meg hva du vil, det kommer ikke til å stoppe meg fra å prøve å gjøre det som er rett, og sikre at det som er rett skjer, sier Watson.