Anne Holt har laget barnebok med navnesøsteren

Med et godt og alvorlig tema.

NY SERIE: Anne Holt har nylig gitt ut første bok i en ny barnebokserie, sammen med illustratøren Anne Holt. Boka har et alvorlig tema som ikke er varslet godt nok før det slår inn langt uti, mener anmelderen. 

Foto: Agnete Brun/Dagbladet.
NY SERIE: Anne Holt har nylig gitt ut første bok i en ny barnebokserie, sammen med illustratøren Anne Holt. Boka har et alvorlig tema som ikke er varslet godt nok før det slår inn langt uti, mener anmelderen. Foto: Agnete Brun/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: Mai-Britt er en grei og pliktoppfyllende åtteåring. Litt ensom bare. En dag flytter Mars-Britt, eller Victoria som hun egentlig heter, inn i nabohuset. Og alt blir annerledes.

For Mars-Britt er ikke stille og medgjørlig som Mai-Britt. Hun er robust og uredd og langt mindre pikelig. Dessuten har hun en diger hund.

Litt ubestemt Lenge følger fortellingen et typisk barnebokskjema. Her er det forfalne huset, de smårare foreldrene, de slemme gutta, og den nye, tøffe jenta på andre siden av hekken. Og det fungerer fint. De kjente elementene virker godt sammen.

Først langt ute i boka slår et større alvor inn. For det er en grunn til at Mai-Britt er så snill. Hun har en søster som krever litt ekstra, og det innskrenker Mai-Britts handlingsrom.

Det er bra at dette temaet tas inn i barnas bøker. Det er mange som ikke er A4. Men den alvorlige vendingen er ikke godt nok varslet underveis i teksten. Det oppleves som å få en ny historie i fanget.

Annerledes er bra «Annerledes er bra» står det i boka, som er utmerket til høytlesning. Kapitlene innledes med smaksprøver av høydepunktene som kommer, slik Astrid Lindgren gjør det i «Vi på Saltkråkan». Bramfulle Tjorven må være et forbilde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer