Anne Holt hisser på seg homsene

Anne Holt har hisset på seg store deler av homsebevegelsen - nok en gang. Filmregissør Jan Dalchow er blant dem som reagerer sterkt på hennes innlegg i Dagbladet om «den latterlige homofilidebatten».

- Anne Holt ser ikke ut til å forstå hvor vanskelig det kan være å leve som homofil og kristen. Det virker ikke som om hun fatter alvoret i saken, sier Jan Dalchow til Dagbladet.

Han har fått en rekke reaksjoner etter Anne Holts innlegg i Dagbladet mandag.

- Mange er opprørte og føler seg tråkka på, understreker han.

Lider og dør

- Homofilidebatten er kanskje latterlig, men den er nødvendig. Det holder ikke å parkere debatten om Guds holdning til homofili hos spesielt interesserte.

- Ikke så lenge noen av de «spesielt interesserte», altså våre venner og nærmeste, lider og dør, mener Jan Dalchow.

Han er produsent og regissør for dokumentaren «Be, skitne, syndige meg», om den kristne, homofile unggutten Bjørn Erik, som tok sitt eget liv. Filmen ble sendt på TV2 lørdag for halvannen side.

Sneversyn

Kjendiser slår tilbake mot Anne Holt:
Kjendiser slår tilbake mot Anne Holt: Vis mer

- Anne Holt mener at Trond Giskes kamp for likestilling av homofile i Kirken er bortkastet tid. Glemmer hun hvilken signaleffekt dette kan ha, at det kan gi håp og styrke til folk som sliter? spør han.

- Jeg kan være enig med Anne Holt i at det vil være lurt å avskaffe statskirkeordningen. Men vi skal ikke gi blaffen når vi møter intoleranse og sneversyn. Vi skal konfrontere mennesker med slike holdninger, slik at de ikke fortsetter å skade andre.

- Det er flott at Anne Holt klarer å trekke på skuldrene, men alle er ikke så sterke som henne - heller ikke jeg, sier Jan Dalchow.

bente.froytlog@dagbladet.no

Reagerer: - Anne Holt provoserer meg grenseløst, sier Jan Dalchow.