Anne Holt inspirert av Fritt Ord-debatten i ny roman

Skriver krimbok om hatkriminalitet.

BLE SKREMT: - Kunnskapen jeg fikk, skremte vettet av meg, forteller Anne Holt om undersøkelsene hun gjorde i forbindelse med sin nye bok. Foto: STEINAR BUHOLM
BLE SKREMT: - Kunnskapen jeg fikk, skremte vettet av meg, forteller Anne Holt om undersøkelsene hun gjorde i forbindelse med sin nye bok. Foto: STEINAR BUHOLM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): I midten av september kommer Anne Holt med sin hittil fjerde krimbok om kriminolog Inger Johanne Vik og politiførstebetjent Yngvar Stubø. Den tar opp et uhyggelig tema.

- Kunnskapen jeg fikk, skremte vettet av meg, skriver Anne Holt i en e-post til Dagbladet, om undersøkelsene hun har gjort i forbindelse med boka.Inspirert av homo-drapInspirasjonen fikk hun av en artikkel på Dagbladet.no i 2007, som handlet om hatkriminalitet. Artikkelen fortalte om Satender (26) fra Fiji, som ble drept mens han var på ferie i USA. Han ble slått ned av en gruppe russisktalende ungdommer, som gikk til angrep på ham fordi de oppfattet ham som homofil. Hendelsen har blitt satt i sammenheng med en voksende hatbevegelse i Sacramento-området i USA, som har sitt utspring i flere kristenfundamentalistiske russiske menigheter.

Artikkelen fikk Anne Holt til å sette seg inn i amerikansk hatkriminalitet. 

- Jeg holdt egentlig på med en helt annen bok, men da jeg i mai i fjor var på en kombinert ferie og jobbreise med en venninne i Frankrike, diskuterte vi oss allerede den første kvelden fram til at det var viktigere å skrive om dette enn det jeg holdt på med. Neste morgen begynte jeg på «Pengemannen», forteller Holt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer