Anne Holt skriver om det vanskeligste hun vet - barnemishandling

- Barn er den svakeste gruppen i samfunnet og står helt nakne, sier hun.

NY ROMAN:  Anne Holt har brukt ett år på å skrive «Skyggedød», som handler om barnemishandling. Foto: Espen Røst / Dagbladet
NY ROMAN: Anne Holt har brukt ett år på å skrive «Skyggedød», som handler om barnemishandling. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les utdrag fra Anne Holts nye roman «Skyggedød» her.

Til høsten kommer Anne Holts siste bok om Inger Johanne Vik. Allerede da hun begynte på krimserien for over ti år siden bestemte hun seg for at det skulle bli fem bøker om voldsforskeren. Nå har hun satt punktum.

- Det er i grunn greit. Den har vært utrolig populær, og solgt flere millioner eksemplarer over hele verden. Nå blir det en svensk tv-serie av bøkene også, så jeg føler det er greit å avslutte nå, sier Holt.

Ideen til «Skyggedød» har svirret i hodet hennes lenge, og etter grundig research har Holt brukt rundt ett år på selve skrivingen.

Krimromanen åpner med ei mor som sitter med sitt døde barn på fanget. Vi møter en ressurssterk og tilsynelatende vellykket familie på Grefsen. De har jobbet hardt for å bli foreldre, men tilværelsen snus på hodet da de etterforskes for drap.

- Dette er ei bok som handler om det vanskeligste temaet man kan skrive om - klassisk barnemishandling. Det skjer i skyggen, vi vet det foregår, men vil ikke helt tro det. Roman har langt færre mennesker enn det jeg har skrevet tidligere, og det dreier seg om ett dødsfall. Den litterære utfordringen er å gjøre det til en spennende kriminalroman, sier Holt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer