POPULÆR I SVERIGE: Anne Holt går rett til topps på salgslistene med den svenske versjonen av «Pengemannen». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
POPULÆR I SVERIGE: Anne Holt går rett til topps på salgslistene med den svenske versjonen av «Pengemannen». Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Anne Holt til topps i Sverige

Rett inn på førsteplass på salgslistene.

||| (Dagbladet): 17. mars ble Anne Holts siste roman «Pengemannen» sluppet i Sverige med tittelen «Frukta inte».

Etter halvannen måned i salg, går den rett til topps på Svensk Bokhandels månedlige liste over de 10 mest solgte skjønnlitterære romanene.

Det er det norske Piratforlaget strålende fornøyd med.

- Det er fantastisk bra, samtidig som det ikke er veldig overraskende, sier kommunikasjonsansvarlig Mariann Aalmo Fredin.

Gode anmeldelserHun viser til at «Pengemannen» fikk gode kritikker her hjemme, og mener det gir positive ringvirkninger i nabolandet.

- Når boka gis ut i Sverige kan vi spille på de anmeldelsene, så folk blir fristet av dem, sier Aalmo Fredin.

Dagbladets anmelder Cathrine Krøger var en av dem som mente «Pengemannen» var vellykket. Hun kalte romanen en engasjert, spennende og innholdsrik thriller.

«Dette er en type krim proffe Anne Holt behersker. Hun legger opp til et stort scenario med raske sceneskift, mange løse tråder og et sjeldent rikt persongalleri,» skrev Krøger.

PocketsuksessForeløpig har «Pengemannen» et opplag på 55 000 bøker i Norge, i tillegg til Bokklubber.

I Sverige er allerede 30 000 eksemplarer av «Frukta inte» ute i butikkene.

- Det er et veldig bra førsteopplag, sier Aalmo Fredin.

Boka er blitt jevnt over godt mottatt i svenske medier, og tidligere i år var Holt på svenskebesøk for å signere bøker og møte lesere i bokhandler.

- Anne sier selv at signeringer i Sverige består av lange køer, som man ikke ser enden på. Det er vanvittig gøy, sier Aalmo Fredin.

«Frukta inte» er heller ikke den eneste Holt-romanen som gjør det godt i Sverige.

Også romanen «1222 över havet» har ligget høyt på pocketlistene siden desember.

- Det er kanskje mer overraskende, siden det er en utpreget norsk bok fra Finse for fjellinteresserte nordmenn, sier Aalmo Fredin.