BLIR RESTAURANTEIER: Anne-Kat Hærland er en av investorene bak den nye restauranten til Bjørn Svensson. Foto: LARS EIVIND BONES.
BLIR RESTAURANTEIER: Anne-Kat Hærland er en av investorene bak den nye restauranten til Bjørn Svensson. Foto: LARS EIVIND BONES.Vis mer

Anne-Kat åpner restaurant med Michelin-kokk

Investerer i Bjørn Svenssons nye restaurant på Solli.

(Dagbladet:) Komikeren Anne-Kat Hærland er medinvestor i den nye restauranten Fauna på Solli. Det skriver Dagens Næringsliv.

Bak grytene står Bjørn Svensson - kokken bak suksess-restauranten Oscarsgate, som hadde en Michelin-stjerne da den lukket dørene i fjor. Svensson har tidligere jobbet blant annet på Bagatelle.

Billigere og mer uformelt Svensson forteller at den nye restauranten ikke blir en kopi av Oscarsgate.

- Lokalet er større og vi vil kunne ta imot flere gjester. Samtidig planlegger vi én fast meny hver kveld, og færre retter enn på Oscarsgate, sier Svensson til Dagens Næringsliv. Ifølge avisen skal stedet også ha en mer uformell stil og lavere priser enn Oscarsgate hadde.

Oversetterpar blant investorene Ifølge Dagens Næringsliv er oppstartbudsjettet på restauranten på rundt ni millioner kroner - ni ganger mer enn Bjørn Svensson hadde da han åpnet Oscarsgate.

Anne-Kat Hærland skal ha investert 800 000 kroner i restauranten. Også det matinteresserte oversetterparet Kjell og Kari Risvik, som tidligere har fortalt at de spiste middag på Bagatelle flere ganger i uken, er med på investorsiden.

Anne-Kat Hærland har også tidligere markert seg som interessert i god mat og vin. Hun har blant annet gitt ut kokebok med Eyvind Hellstrøm. Hun har også lansert sin egen vin.

SAMMEN I DAGBLADET: Kokken Bjørn Svensson og Anne-Kat Hærland laget mat 17. mai-mat i Dagbladet i 2008.FOTO: AGNETE BRUN.
SAMMEN I DAGBLADET: Kokken Bjørn Svensson og Anne-Kat Hærland laget mat 17. mai-mat i Dagbladet i 2008.FOTO: AGNETE BRUN. Vis mer