Anne-Kat. ba om mer tid

Derfor blir tiltalen mot Anne-Kat. Hærland utsatt til i morgen.

I dag skulle politiadvokat Erlend Pape Nordtorp ved Oslo politidistrikt ta ut tiltale mot Anne-Kat. Hærland for fyllekjøringen på Frogner i Oslo 11. november. Men Hærlands advokat hadde ikke lest gjennom avhøret, og ba dermed om å få gjennomgå det sammen med sin klient før tiltalen blir tatt ut.

- I utgangspunktet skulle tiltalen tas ut i dag, men jeg fikk en telefon fra hennes forsvarer, som ba om en kopi av avhøret, sier Nordtorp til Dagbladet.no.

- Han ville gjerne ha anledning til å gå gjennom avhøret med henne.

Hærlands advokat, Peter S. Nørgaard, skal komme til tilbakemelding til politiet i morgen. Politiet mener Hærland prøvde å stikke av etter fyllekjøringen, noe TV-stjernen benekter. Det er en sentral del av saken, og hvis ikke Hærland tilstår å ha stukket av, vil saken komme opp for retten, med den mediebelastningen det medfører.

Hvis Hærland derimot sier at hun prøvde å stikke av, kan saken avgjøres som en tilståelsesdom.

Anne-Kat. Hærland satte seg bak rattet 11. november, etter at hun hadde drukket tett dagen før. Hun hadde fremdeles 1,26 i promille da politiet stoppet henne. Da hadde hun allerede rukket å kollidere med to biler. Sjåføren i den ene bilen var sykmeldt i lang tid. Den ene bilen fikk skader for 87 000 kroner.

PS! Seinere i dag må «Nytt på nytt»-ledelsen forklare seg for Kringkastingsrådet, etter at programmet spøkte med Hærlands fyllekjøring.

MER TID: Anne-Kat. Hærland skal gå gjennom avhøret med sin advokat i dag.