Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anne-Kat. i potenskrangel

Anne-Kat. Hærland forsvant i raseri fra en pressekonferanse i går, der hun var hyret inn for å lansere en ny potenspille.

Lilly Norge hadde hyret inn Hærland for å lansere en ny potenspille. Det kjente TV-fjeset skulle være konferansier. Oppgaven var å introdusere undersøkelsen om hvilke kvinner som er mest sexy for menn med potensproblemer.

Den rappkjefta kjendisen skulle også gi sine betraktninger på kåringen, hvor hun selv figurerer på en niendeplass. Slik gikk det ikke.

Da en fotograf begynte å ta bilder av Anne-Kat. like før arrangementet skulle begynne, ble hun rasende, pakket sammen sakene sine og forsvant.

Skuffet

Kommunikasjonsbyrået Burson-Marsteller hadde ansvaret for å leie inn Hærland til pressekonferansen. Administrerende direktør Claus Sonberg er forundret over reaksjonen hennes.

- Det går klart fram i kontrakten at dette var et presseseminar. Men i det nest siste punktet i et standardisert vedlegg til kontrakten står det at lydopptak og foto skal avklares på forhånd. Vi tar selvkritikk på at vi ikke leste det som sto med liten skrift grundig nok, men synes det er vanskelig å forstå at en såpass profilert mediepersonlighet som Hærland ikke skjønner at det kommer til å være presse til stede på et presseseminar, sier Sonberg.

Produsenten av potensmiddelet, Lilly Norge, er sjokkert over Hærlands oppførsel.

- Vi er skuffet over at hun ikke fullførte oppgaven. Selskapet hadde håpet at hun kunne være med å bryte ned noen fordommer i forbindelse med den tabubelagte problemstillingen. Vi har ennå ikke tatt stilling til om vi kommer til å betale regningen. Det gjør vi når vi mottar fakturaen, sier Lasse Petersen, administrerende direktør i selskapet.

Etter det Dagbladet erfarer skulle Hærland få rundt 25000 kroner for jobben.

Overrumplet

Dagbladet møtte Anne-Kat. Hærland i NRK går kveld, etter at hun var ferdig med opptakene til ukas «Nytt på Nytt». Hun ønsket ikke å kommentere opptrinnet tidligere på dagen, men henviste til sin manager Grete Laila Fjeldberg.

Fjeldberg forklarer at Anne-Kat. følte seg overrumplet.

- Hun ble ikke innleid til å være frontfigur på denne konferansen. Hun skulle være konferansier og presentere de ulike fagpersonene, sier Fjeldberg.

Hun forklarer at Anne-Kat. var leid inn av legemiddelfirmaet fordi en spørreundersøkelse viser at hun er svært populær blant menn med ereksjonssvikt.

- Vi var forespeilet et presseseminar, og regnet ikke med at fokus skulle være på Anne-Kat., sier Fjeldberg.

- Bør ikke hun akseptere at hun blir fotografert når hun stiller opp på et slikt arrangement hvor pressen er invitert?

- For det første mente vi at det var gjort klart på forhånd at hun ikke ville bli fotografert. I tillegg oppførte fotografen seg unødig uhøflig, sier Fjeldberg.

Forundret

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund har liten forståelse for Hærlands reaksjon.

- En person som Anne-Kat. Hærland, som i den grad lever av offentligheten, bør ha et sjenerøst forhold til slike bestemmelser som det som står i dette kontraktsvedlegget. Hennes sterke reaksjon forundrer meg.

- Når det gjelder det prinsipielle i at hun stiller opp for å lansere et produkt på denne måten, så er hun jo en ren entertainer og ingen journalist, så det har ingen hensikt å henvise til Vær varsom-plakaten. Siden hun har et arbeidsforhold til NRK, blir det opp til dem å avgjøre hvor grensene går, sier Kokkvold.

7 PROSENT: I går forlot Anne-Akt. Hærland pressekonferansen hvor hun skulle være konferansier. Hun ville ikke bli fotografert.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling