Anne-Kat langet ut mot kongefamiliens paparazzi-kritikk

Men denne gangen lot hun Ari være i fred.

(Dagbladet): At kongefamilien la ferien til en av verdens mest kjendistunge og paparazzibefengte feriesteder, for så å klage på at Se og Hør trykket bilder av dem, var blant poengene da komiker Anne-Kat Hærland gjorde TV-comeback tirsdag kveld.

- Hvis de ville ha litt privatliv, kunne de jo bedt hvilken som helst kongefamilie om å få låne et slott. De kunne ringt sultanen av Brunei, som ville stengt av hele Brunei for dem. Og kom Se og Hør seg likevel inn, kunne sultanen bare kappet av begge armene på fotografen, fleipet Hærland.

- Eventuelt kunne de latt lille Marius gjøre det, som en avveksling til de andre ferieaktivitetene, fleipet Hærland.

Aktuelt Denne gangen lot hun imidlertid sin gamle hoggestabbe Ari Behn slippe unna tyn. Det nye TV-programmet, som går på TVNorge etter at komikeren takket for seg i NRK i fjor, tar for seg den siste ukas nyheter - ikke ulikt det Hærland gjorde i «Nytt på nytt».

Hun bekymrer seg ikke for å slippe opp for poenger.

- Det kommer alltid morsomme nyheter. Jeg regner med at vi finner en morsom vinkling på selv de kjedeligste nyhetene. «Nytt på nytt» har gått i 14 år uten at de har blitt nødt til å avlyse, sier hun.

Selv var hun godt fornøyd med premieren.

- Jeg var veldig glad da publikum lo av den første vitsen. Det er alltid det komikere er redd for, kommer de til å le av den første punchlinen? Først da klarer de å slappe av, sier hun.

Ingen føringer - Og så var jeg veldig godt fornøyd med gjestene - de leverte, sier komikeren, som hadde besøk av Tore Strømøy og Erna Solberg i studio, i tillegg til det som blir hennes tre faste gjester: Komiker Espen Beranek Holm, artist Yousef Hadaoui og journalist Mìmir Kristjansson.

FIKK SKRYT AV SJEFEN: Fredrik Skavlan, som lager Anne-Kats nye show gjennom sitt produksjonsselskap, var fornøyd med komikerens innsats i premieren. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FIKK SKRYT AV SJEFEN: Fredrik Skavlan, som lager Anne-Kats nye show gjennom sitt produksjonsselskap, var fornøyd med komikerens innsats i premieren. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Det er Fredrik Skavlans produksjonsselskap Monkberry som lager «Anne-Kat» for TVNorge. Han var selv tilstede på premieresendingen og ga tilbakemeldinger til programlederen.

Hun sier produksjonsmiljøet er så fullt av NRK-folk at hun knapt legger merke til at hun har byttet kanal.

- Selskapet består av så mange kolleger av meg fra underholdavdelinga i NRK at jeg må minne meg selv på at jeg er i TVNorge, sier hun.

- Ledelseni TVNorge har vært veldig rause. De har ikke lagt en eneste føring på meg - enda, sier hun.