Anne Kat. Hærland

Anne-Kat med blemme: - Uff, unnskyld

- Han tenker sikkert «fy faen, soper», utbrøt Anne-Kat Hærland på lufta på TV 2.

TV 2-BLEMME: Det gikk litt fort i svingene da Anne-Kat Hærland skulle svare på et spørsmål om Trump på live-tv. Video: TV2 / Bilder: Corinne Alice N. Skau / Wicked House / NTB. Reporter: Jonas Andersen Vis mer
Publisert

Under TV 2 Nyhetens magasin «USA-valget» onsdag var Anne-Kat. Hærland invitert som kommentator. Hun leder programmet «Hekta på Trump» på samme kanal sammen med journalist Pål T. Jørgensen.

Under onsdagens program diskuterte programleder Morten Sandøy og Hærland hvorfor president Donald Trump har dyttet vekk tidligere allierte og snakker varmt om autoritære ledere som Russlands Vladimir Putin og Tyrkias president Erdogan.

- Hvor spesielt er det? spurte Sandøy.

- Det er flaut og litt vondt. Men det er jo fordi han er opptatt av Putin og Erdogan. Han vil være som dem. Trump vil ikke være som Macron. Han tenker sikkert «fy faen, soper», svarte Hærland før hun umiddelbart ber om unnskyldning og brøt ut i latter.

- Uff, unnskyld. Jeg mente ikke det. Jeg mente at det er det Trump tenker om Macron. Nå lyser vel sentralbordet opp, sa Hærland før Morten Sandøy kjapt satt over til USA-korrespondent Fredrik Græsvik.

- Anerkjenner umiddelbart

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Hærland uten å få svar.

TV 2s nyhetsredaktør, Karianne Solbrække, skriver dette i tekstmelding til Dagbladet:

- Hvis man ser på sendingen, anerkjenner hun umiddelbart at begrepet er uheldig, unnskylder og sier «det er sånn Trump tenker». Det er tradisjon for komikere og satirikere å bruke ord og uttrykk fra samfunnsdebatten i andre kontekster, nettopp for å understreke poengene sine, skriver Solbrække.

Fotball-flause

Glippen kommer etter at ordet «soper» har fått uvanlig stor spalteplass.

Kristiansund-fotballspiller Flamur Kastrati har vært i hardt vær den siste uka etter at mikrofonene på indre bane fanget opp at Kastrati kalte Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo for en «soper».

PROVOSERT: Det ble hett i oppgjøret mellom Kristiansund og Vålerenga, hvor Flamur Kastrati blir husket for en spesiell kommentar. Video: Dplay Vis mer

Hans utfall mot Fagermo ble den store snakkisen i søndagens eliteserierunde og skapte sterke reaksjoner. Kastrati ble byttet ut da treneren ble klar over hva han hadde sagt, og både klubben og fotballforbundet har varslet reaksjoner. Til VG unnskyldte han ordbruken.

- Sannsynligvis kommer hele Norge til å tro at dette er den dårligste unnskyldningen en fotballspiller noensinne har kommet med, men sannheten er at jeg ikke visste hva «soper» betyr. Jeg har dessverre hørt det altfor mange ganger, og jeg trodde det betydde noe sånt som «idiot» sa Kastrati til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer