Anne-Kat. promilletatt

Anne-Kat. ble tatt for fyllekjøring da hun skulle ut å kjøpe aviser tirsdag morgen.

Det viste seg at NRKs morsomste kvinne skulle ha tatt beina fatt. Hærland ble stoppet i promillekontroll på i Niels Juels gate. Da hadde hun i følge VG rukket å kræsje med to biler i Oslo sentrum.

- Jeg beklager og er veldig lei meg. Jeg var i middagsselskap dagen før, men sto tidlig opp og ville kjøpe avisene. Desverre, og det beklager jeg, regnet jeg ikke timene fra siste vinglass til jeg satt meg i bilen, hevder Hærland via sin manager Grete-Laila Fjelberg.

Det er også alt hun vil si om saken.

Ifølge TV 2 Nettavisen hadde komikeren én i promille da hun ble stanset

Lovlig alkoholandel i blodet er 0,2 i promille.

Alkoholens effekt

Med 1,0 promille i blodet opplever mange uregelmessig hjerterytme og det lave nivået av stresshormonene kortisol, adrenalin og noradrenalin kan føre til aggresjon mot andre. Blodsukkerreguleringen kan forstyrres.

De fleste opplever at oppmerksomheten og konsentrasjonsevnen er svekket, pluss begynnende tretthet, nedsatt balanse og bevegelsesevne.

Promille-fakta

En voksen mann på 80 kg vil få en promille på ca. 0,3 ved å innta en halvliter øl, ett glass svakvin eller 4-6 cl 40 prosent brennevin per time. De fleste forbrenner ca 0,15 promille pr time. En person som inntar fem slike enheter i løpet av kort tid, får en promille på 1,5.

  • 0,2: Evnen til å utføre kompliserte oppgaver svekkes. Vi blir anspente og litt varme.
  • 0,5: Vi blir opprømte. Hemningene begynner å forsvinne.
  • 0,8: Vi begynner å komme «i form» for alvor. Hukommelse og kritisk sans svekkes. Vi begynner å overdrive og snakker høyere.
  • 1,0: Muskelkontrollen minker. Det blir vanskelig å kontrollere følelsene.
  • 1,5: Vi er klart fulle. Vi blir ustøe, kvalme, søvnige og fjerne.
  • 2,0: Vi får problemer med å snakke og kan se dobbelt.
  • 3,0: Vi er «døddrukne».
  • Les mer hos Helsedirektoratet.

<B>MIDDAGSSELSKAP:</B> Hærland hadde drukket vin i et middagsselskap kvelden før. Hun glemte å telle timene før hun tok bilen.