Anne-Kat-reporter testet hva som skal til for å få juling

Her ser du at han finner svaret.

(Dagbladet): I morgen er det premiere for Anne-Kat. Hærlands nye talkshow på TVNorge.

I det første showet har hennes stuntreporter, Yousef Hadaoui (31), vært på Grønland i Oslo og sparket folk i rumpa.

Det førte til en del spark og slag i retur.

- Jeg så på « I kveld med Ylvis» hvor Ylvis-brødrene går og sparker folk i ræva. Der er det ingen som reagerer. Og jeg tenkte; hvordan kan folk bare gå videre? Så Jeg ville prøve det samme på Grønland, sier Yousef i et intervju med Dagbladet.  

- Lære av oss  Da Bård og Vegard Ylvisåker gikk rundt i Oslo og sparket nordmenn, var det ikke mange som reagerte med annet enn rare blikk og små kommentarer. 

- Nå skal ikke jeg skjære alle innvandrere over én kam - det kommer selvfølgelig helt an på personen. Men som regel kommer de fra en annen bakgrunn enn den trygge hverdagen i Norge. De er vant til mye verre ting enn et spark i ræva og derfor er de nok også mye mer vant til å stå opp for seg selv, og har lettere for å si i fra, sier Yousef.

Og å stå opp for seg selv gjorde de alle sammen, og Yousef måtte både løpe vekk og ta i mot spark, slag og krasse ord.  

Forberedt på juling Yousef innrømmer at han var nervøs dagen før innspilling og var ikke sikker på hvordan resultatet ville bli. Heldigvis hadde han med «back up».

- Jeg visste ikke helt hvordan innspillingen ville gå. Men jeg visste jeg kom til å få litt juling, så jeg hadde med meg noen kamerater som sto litt i bakgrunnen i tilfelle det skulle gå for langt. 

Få av «ofrene» hadde sett Ylvis-episoden og forsto ikke hensikten med Yousefs rumpespark. Derfor måtte det noen slag og spark til før Yousef fikk fram hva han holdt på med. 

- Med en gang jeg ble slått, sparket eller lagt i bakken, ropte jeg at det var skjult kamera. Men de trodde bare jeg var gal som gikk rundt og sparket folk. Men da jeg fikk fram at nordmenn flest vanligvis bare gikk videre sa de; «gjør de det? Da må du vise dette så de kan lære av oss». På en humoristisk måte, selvfølgelig, sier han. 

- Det er vel bra TV?  - Hva syns du om å få juling på TV?

- Det er vel bra TV, er det ikke det? Jeg syns humorgrensa er blitt strukket noe jævlig og man må kjøre på litt ordentlig. Jeg føler at humoren er blitt sånn at «vi er tomme for ideer, la oss kle oss nakne». Derfor følte jeg at dette var en bedre idé enn å kle meg naken, sier Yousef. 

Selv om han opprinnelig er fra Marokko, har Yousef tilbragt hele livet i Norge. Det tror han har smittet over på hans egen evne til å stå opp mot rumpespark.

- Jeg tror nok jeg hadde vært en av de som ville gått videre. Alle er ikke like tøffe, sier han og tar en tenkepause; 

- Men vi burde jo ikke finne oss i det. Hvis du lar noen tuppe deg i ræva, hva er det neste? At du lar dem ta deg i ræva? fortsetter han og ler.