Anne-Kat skremt: - Disse vitsene har til og med vært lest opp på «Radioresepsjonen»

Støtter Mannegruppa Ottar.

GAMLE VITSER: Dette er et utvalg av vitsene som ble postet i humorgruppa Mannegruppa Ottar, med groteskheter knyttet til barn og babyer. De tar utgangspunkt i pedofili, incest og død. Skjermdump: Mannegruppa Ottar
GAMLE VITSER: Dette er et utvalg av vitsene som ble postet i humorgruppa Mannegruppa Ottar, med groteskheter knyttet til barn og babyer. De tar utgangspunkt i pedofili, incest og død. Skjermdump: Mannegruppa Ottar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et knippe vitser som spiller på groteskheter med barn og babyer, med utgangspunkt i pedofili, incest og død, ble for noen dager siden postet i den hemmelige Facebook-gruppa Mannegruppa Ottar. Siden har skjermdumper av innleggene blitt spredd viralt, og flere krever at de aktuelle brukerne straffes. De som postet vitsene i Facebook-gruppa, er blitt utsatt for massiv hets.

Vitsene er imidlertid velkjente. Enkelte har tidligere vært presentert i NRKs radioprogram «Radioresepsjonen». Videre er død-baby-vitser en egen sjanger som trolig oppsto allerede på 60-tallet, ifølge folkloristen Alan Dundes' bok «Dead Baby Joke Cycle» (1979).

- Skremmende Oppstyret er blitt latterliggjort av flere som stiller seg uforstående til at gamle vitser kan skape så mye rabalder. Komiker Anne-Kat Hærland er en av dem.

- Disse vitsene har til og med vært lest opp på «Radioresepsjonen». Vi har vokst opp med disse vitsene, vi har hørt dem før. Du kan mislike dem, men å hevde at de oppfordrer til vold og overgrep mot babyer, er å dra det rimelig langt, sier Hærland til Dagbladet og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer