Anne-Kat. tiltalt i går

Anne-Kat. Hærland ble i går tiltalt for promillekjøring, uaktsom kjøring og for å ha unnlatt å varsle om en påkjørsel. Nå ender saken i rettssalen.

Det opplyser politiadvokat Erlend Pape Nordtorp i Oslo-politiet. Det skjer en drøy måned etter tv-kjendisens biltur på Frogner 11. november.

Dermed ligger det an til offentlig rettssak med full vitneførsel.

Prøvde å varsle?

Anne-Kat. Hærland skal ha fått målt en promille på 1,26 etter at hun hadde kjørt på to biler: først en parkert bil og deretter en bil med to personer som ventet på grønt lys.

Hærland la alle kort på bordet da politiet kom. Men hun nektet for at hun hadde stukket av og prøvd å la være å varsle om den første påkjørselen.

I går ble manageren hennes, Grethe Laila Fjelberg, avhørt av politiet.

Hærlands advokat, Peter S. Nørgaard, ba om avhøret før helga. Han mente Fjelberg kunne bevise at Hærland ikke hadde tenkt å stikke av. For Fjelberg skal ha ringt til politiet i 15-tida samme dag som Hærland krasjet, sju timer timer etter påkjørselen.

Ifølge politiadvokat Erlend Pape Nordtorp er ikke Fjelbergs samtale med politiet journalført.

- Slik vi ser det, hadde ikke avhøret betydning for saken, sier Nordtorp.

Risikerer fengsel

Hærland er tiltalt for: Promillekjøring. Uaktsom kjøring, etter å ha kjørt på to biler. At hun ikke snarest varslet politiet eller eieren av den parkerte bilen om at hun hadde kjørt på den.

- Hun har ikke villet erkjenne det siste punktet. Vi har foretatt avhøret forsvareren ønsket, men vi mener det ikke endrer situasjonen. Det betyr at saken blir berammet for tingretten, sier Pape Nordtorp.

Med tiltalen risikerer «Nytt på nytt»-kjendisen betinget eller ubetinget fengsel i 21 til 30 dager, samt bot.

Hærland ikke varslet

Hærlands Advokat, Peter S. Nørgaard, hadde i går kveld ikke fått opplysninger om tiltalen mot sin klient av politiet.

- Dette var ikke kjent for meg, og jeg har ikke hatt muligheten til å diskutere dette med Hærland, opplyser Nørgaard til Dagbladet.

Det er spesielt punktet om at Hærland ikke varslet politiet eller eieren etter den første påkjørselen partene er uenige om.

- Det har kommet fram tidligere at jeg og Hærland mener det foreligger omstendigheter som forklarer hvorfor det ikke ble varslet tidligere. Vi mener det ikke er grunnlag for å tiltale henne for ikke å ha varslet, sier han.

Dersom politiet og Hærland hadde vært enige om hva som skjedde, kunne saken blitt avgjort i forhørsretten.

- Å ha det på seg at man ha stukket av er så belastende at man ikke bare kan gi etter bare for å få en enkel behandling i rettssytemet. Derfor ligger det i sakens natur at denne saken ikke kan pådømmes i forhørsretten, sier Nørgaard.