GÅR TIL NYHETENE: Anne Lindmo forlater nå «Store Studio» til fordel for et nytt aktualitetsprogram på NRK2. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / SCANPIX
GÅR TIL NYHETENE: Anne Lindmo forlater nå «Store Studio» til fordel for et nytt aktualitetsprogram på NRK2. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / SCANPIXVis mer

Anne Lindmo slutter i «Store Studio»

Går til nyhetene.

|||(Dagbladet.no): Anne Lindmo forlater nå progremlederstolen til «Store Studio» til fordel for NRK nyhetsavdeling og et helt nytt aktualitetsprogram. Dette melder NRK på sine nettsider.

- Jeg tar et sorgtungt farvel med «Store Studio», men gleder meg veldig til nye utfordringer, sier Anne Lindmo til NRK.no.

Sammen med Erik Wold skal Lindmo nå lede et helt nytt aktualitetsmagasin «for samtale, meningsutveksling og debatt» på NRK2 fra årsskiftet.

- Aktualitetsprogrammet skal være fleksibelt og varierende, fra en-til-en-samtaler, til flerfoldighet i studio. Intet tema vil være for lite, og intet tema vil være for stort, sier nyhetsredaktør Jon Gelius til NRK.no.

Fra nyttår vil programpostene «RedaksjonEN» og «Ikveld» legges ned, og det nye programmet til Lindmo og Wold utgjør sammen med det nye NRK1-programmet «DebattEn» og en utvidelse av Dagsrevyen en fornyelse av nyhetsprofilen.

Lindmo vil fortsette som programleder for «Store Studio» ut året, mens Wold i høst leder «RedaksjonEn» frem til det nye aktualitetsprogrammet ser dagens lys.