Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anne Lise Meyer (44) ny styreleder i Berner Gruppen

Overtar etter Jens P. Heyerdahl d.y.

NY STYRELEDER:  Anne Lise Meyer blir i dag ny styreleder i Berner Gruppen. Hun overtar etter Jens P. Heyerdahl d.y. 
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet
NY STYRELEDER: Anne Lise Meyer blir i dag ny styreleder i Berner Gruppen. Hun overtar etter Jens P. Heyerdahl d.y. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Siden 2004 har Jens P. Heyerdahl d.y. vært styreleder i Berner Gruppen, som eier Dagbladet. Under styremøtet i Havnelageret i dag foreslo han Anne Lise Meyer (44) som ny styreleder. Dette ble vedtatt med akklamasjon.

Heyerdahl fortsetter i styret som vanlig styremedlem.

Anne Lise Meyer har vært styremedlem i Berner Gruppen ti år, og har således kompetanse og erfaringer med Berner Gruppen og dens selskaper.

- På vegne av Dagbladet og Berner Gruppen er jeg glad for at Anne Lise Meyer har sagt seg villig til å påta seg den krevende oppgave å være en aktiv styreleder i Berner Gruppen. Hun har lederbakgrunn, kompetanse og engasjement til å fylle jobben. Ikke minst besitter hun en flermedial forståelse som Dagbladet vil ha glede av, skriver Heyerdahl i en e-post til Dagbladet.

Tidlig leder Meyer har vært leder siden hun var i begynnelsen av 20-åra. Økonomen fra Bergen ble allerede som 32-åring administrerende direktør i Gillette Group Norge.

- Jeg har alltid likt å være leder, og er opptatt av å lage gode team, sier Meyer til Dagbladet.

Hun knyttet tidlig kontakt med Heyerdahl, og det var han som headhuntet henne fra Gillette til AS Hamang Papirfabrik. Der har hun vært administerende direktør i ti år, og fortsetter i sin stilling i tillegg til å være styreleder i Berner Gruppen.

Nå blir hun altså første kvinnelige styreleder i Berner Gruppen.

- Tema om styreledervervet kom opp for et par år siden, men av forskjellige grunner tok det noe tid før dette passet, sier Meyer.

Bred erfaring Utdannelsen har hun fra BI - en bachelorgrad i økonomi. Meyer har også blant annet vært styremedlem i Komplett, og hatt ledende stillinger i Hewlett-Packard og NetCom.

Heyerdahl har bare godord å si om sin arvtaker, og beskriver henne som «faktum- og virkelighetsnær».

- Hun har full støtte i styret og vi alle i styret ser frem til å gi henne den støtte hun trenger. Hun er sterk og uavhengig og vil hele tida ha bedriftens langsiktige interesse for øyet, skriver Heyerdahl.

Ny i styret er også Øystein Skiri, et valg Heyerdahl også mener vil styrke styret.
 
- Teamleder Meyer blir beskrevet som en teamleder, uredd, energifull og en person som tar tak. Hun er vant til å ha mange baller i lufta.

Til tross for et krevende marked, ser hun fram til å ta fatt på styrelederjobben.

- Jeg er opptatt av å finne det som gagner bedriften beste, og hele Berner Gruppen. Jeg er veldig glad i avisa. Når det gjelder framtid må vi hele tida se på hvordan markedet er og de mulighetene markedet gir, og tilpasse oss markedet, sier Meyer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media