Anne Mona-feber på Sørlandskroa

FLEKKEFJORD (Dagbladet): Busslaster med ungdom valfarter til Sørlandskroa i Flekkefjord - «Big Brother»-stjerna Anne Monas arbeidsplass. Anne Mona-feberen har økt veikroas omsetning med over 25 prosent!

- Det er helt fantastisk. Vi får utrolig mange positive henvendelser, forteller Anne Monas far, Håkon Hansen.

Fortsatt forlovet

Datteren hans har skapt seg ekstra mange overskrifter fordi hun, til tross for at hun er forlovet, har hatt intim kontakt med «Big Brother»-kjekkasen Ramsey Suleiman. Sammen med ungdomskjæresten Arild Jonassen bygger Anne Mona hus i hjembyen. På forhånd sa samboeren klart ifra at han ikke ville godta at kjæresten hans var utro med noen av «Big Brother»-deltakerne.

- Dette er ikke noe diskusjonstema før Anne Mona kommer hjem, sier pappa Håkon, som poengterer at forlovelsen mellom datteren og Jonassen ikke er hevet.

- Jeg tror ikke det blir et halvferdig hus til salgs i Flekkefjord. Det som har skjedd må bli et forhold og et oppgjør mellom dem når hun kommer ut igjen. Jeg vil alltid betrakte Arild som min sønn, sier Håkon Hansen.

Knipser løs

Mens Anne Mona deltar i «Big Borther», må foreldrene trå til på Sørlandskroa. Anne Mona er kokk og sjef på veikroa som foreldrene eier ved E 39 like øst for Flekkefjord. To tidligere eiere ga opp forsøkene med å få stedet til å bli økonomisk drivverdig. Nå ser det ut som Anne Monas kjendisstatus gir penger i kassa.

Gjestene strømmer på i hopetall. Idrettslag og andre ungdommer på tur forlanger at bussjåføren stopper. Anne Mona-fansen vil rett og slett skaffe seg et innblikk i hennes hverdagsliv. Et innrammet utklipp fra lokalavisa Agder med bilde av Anne Mona er blitt et svært populært fotomotiv. Mange ungdommer vil avbildes mens de holder avisutklippet i hendene ...

Ville sendt kona

Fredag ettermiddag droppet et tjuetall ungdommer fra Kristiansand innom veikroa. De hadde laget en egen kampsang for Anne Mona som de sang midt i lokalet.

- Anne Mona er spesielt populær blant jenter fra 13- 14 års alderen og gutter fra 25 år og oppover. Også pensjonister på over 70 år kommer innom og sier at de heier på Anne Mona, sier pappa Håkon, som er synlig stolt av datteren.

Det samme er mamma Jane (45). Mens pappa Håkon selv kunne tenke seg å delta i «Big Brother», mener mamma Jane at hun er altfor rastløs.

- Men jeg hadde ikke hatt betenkeligheter med å sende kona, forsikrer ektefellen.

Hennes livs sjanse

Foreldrene skryter uhemmet av hvor godt de føler de blir tatt vare på av produsentene av TVNorge-prosjektet.

- Vi hører også fra andre foreldre at de skryter av oppfølgingen, sier de og fortsetter:

- Vår datter ser på «Big Broth» som sitt livs sjanse, ikke minst for å lære om samhold og seg selv. Hun er en sterk og rettferdig person som aldri henger seg opp i småting, sier Håkon Hansen.

Hansen forteller at noen har ringt og spurt om han ikke synes det er problematisk at det er TV-kameraer på toalettene.

- Da svarer jeg at jeg har sett henne på do før. Jeg har til og med tørket henne bak. Slike spørsmål sier mest om seerne.

- Hva har seerne igjen for å se på «Big Bother»?

- Det er underholdning. Jeg tviler på at 700 000-800 000 personer gidder å se på hvis det ikke er underholdende. «Big Brother» må ha truffet noe hos seerne.

ØKT OMSETNING: Mens datteren deltar i Big Brother trår Håkon (45) og Jane Hansen (45) til på Sørlandskroa.Foto: EIVIND PEDERSEN