Anne Oterholm ny leder i Forfatterforeningen

Anne Oterholm er valgt til ny leder i Den norske Forfatterforening. Terje Holtet Larsen takket ja til jobben som nestleder.

Oterholm tar over etter Geir Pollen.

- Jeg er kjempeglad. Årsmøtet ble mindre tøft enn jeg trodde det ville bli. Det var faktisk et veldig bra årsmøte, sa den nyvalgte lederen til NTB etter at valget var i havn.

Det vakte en viss oppsikt da valgkomiteen i Forfatterforeningen innstilte Terje Holtet Larsen til leder, og ikke Anne Oterholm som hadde tjent som nestleder i seks år.

Stort flertall

Under årsmøtet søndag kom det benkeforslag på Oterholm som leder. Hun ble valgt med et overveldende flertall på 91 stemmer, mot 57 til Holtet Larsen.

- Jeg setter stor pris på at Terje Holtet Larsen stiller som nestleder, sier Oterholm.

Hvilken rolle Forfatterforeningen skal spille i forhandlingene knyttet til bransjeavtalen, er den største forskjellen på de to kandidatene. Oterholm har tatt til orde for at de bør ha en langt mer aktiv rolle.

- Det kommer mange viktige saker nå. Det gjelder forfatternes standardkontrakt, og om kort tid har vi høringsfrist for forskriften knyttet til bokavtalen, sier Oterholm, som gleder seg til å ta fatt på arbeidet som leder.

Den norske Forfatterforenings styre velges for to år. Vigdis Hjorth, Tale Næss, Cecilie Enger, Arne Berggren, Håvard Syvertsen og Thorvald Steen ble valgt inn.

Forfatterforeningen organiserer forfattere av skjønnlitterære bøker. Foreningen ble grunnlagt i 1893 og har omkring 520 medlemmer.

(NTB)