Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anne Rimmen om «Idrettsgallaen»- nominasjonene: - Det er krevende

Programlederen håper Alexander Kristoff kommer.

PROGRAMLEDER: Anne Rimmen leder årets Idrettsgalla, som går av stabelen i kveld. Hun synes det er bra at nominasjonene vekker engasjement. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PROGRAMLEDER: Anne Rimmen leder årets Idrettsgalla, som går av stabelen i kveld. Hun synes det er bra at nominasjonene vekker engasjement. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Da nominasjonene til Idrettsgallaen 2015 ble kjent i starten av januar, var det mange sykkelentusiaster som reagerte.

Til kategorien «årets mannlige utøver» er Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen, Jørgen Graabak, Kjetil Jansrud og Ståle Sanbech nominert, men ikke syklisten Alexander Kristoff.

- Det er en skandale at ikke sommeridrettene er representert, og Alexander Kristoff var en soleklar kandidat til å vinne, sa blant annet Dag Erik Pedersen til Dagbladet da.

Kristoff selv var også skuffet, og sa da at han vurderer å ikke komme på Idrettsgallaen.

- Bra at folk er engasjerte Det er Anne Rimmen som leder årets show, som går av stabelen på lørdag. Hun syns det er bra at nominasjonene vekker engasjement.

- Hvert eneste år er det noen som reagerer på hvem som er nominert. Det tenker jeg at er bra. Det betyr at folk er engasjerte, at prisene faktisk betyr noe, og at det også betyr noe å være nominert til en pris.

- Syns du selv at Alexander Kristoff burde blitt nominert til årets utøver?

- Han er nominert til årets navn, så de som heier på ham kan selv prøve å stemme ham fram der. Kristoff har hatt et fantastisk år, virkelig. Men nå er det sånn at det er en jury som har jobben med å nominere utøvere. Jeg er kjempeglad for at jeg ikke har den jobben, for det er krevende. Det er utrolig mange dyktige idrettsutøvere i Norge.

- Kommer hvert år Nå håper hun at syklisten blir med på festen.

- Jeg håper Alexander Kristoff kommer til Hamar og blir med oss på festen likevel, og at han lar oss få lov til å hylle ham, uavhengig av hvilke priser han er nominert i.

- Kritikken setter ikke en stopper for festen?

- Nei, jeg syns ikke det. Jeg liker at folk er engasjerte. Og denne kritikken kommer opp hvert år. Alle kan ikke være nominert, sånn er det bare.
Lik Dagbladet på Facebook.