Anne stakk av med prisen

Anne Krigsvoll stakk av med den aller gjeveste prisen under utdelingen av Hedda-prisene i går kveld. «Fremragende sceneprestasjon» kalte juryen hennes tolkning av Idun Hov i «Skammen».

- Jeg er veldig stolt. Denne rollen har kostet blod, svette og tårer og er det tøffeste jeg noensinne har gjort. Men det har vært morsomt også. Og akkurat nå er jeg bare glad, sa Anne Krigsvoll da hun ble jublet opp på hovedscenen i Nationaltheatret for å ta imot prisen.

Det er andre gang teaterbransjens egen pris deles ut. Og konferansier Rolv Wesenlund kunne fornøyd fortelle at teatrene årlig samler flere tilskuere «live» enn tippeligakamper, førstedivisjonskamper og landskamper (herrer) til sammen.

100-årsjubilanten Nationaltheatret var vertskap for årets Hedda-utdeling, og kulturminister Åslaug Haga så «Et dukkehjem» for andre gang (hun kom tidsnok denne gangen), før hun etter teppefall delte ut prisen for beste oppsetning til «Sult».

Men kvelden i går var først og fremst Anne Krigsvolls kveld.

- Jeg har lært av rollen som Idun Hov at vi ikke må tro at skjebnene bare fins i teatret. Vi må ikke glemme at alle folk har en historie, sa Anne før hun tok turen over gata til festmiddag på Continental Hotel.

Og konferansier Rolv Wesenlund hadde et trøstens ord til alle dem som ikke fikk noen pris i går:

- Norge er et lite land, og teatermiljøet er enda mindre, så ta det med ro, alle får!

KVELDENS VINNER: Pressen flokket seg rundt Anne Krigsvoll etter at hun ble kåret til beste skuespiller i går kveld.