Anne tar over

Anne Aasheim (38) tar over som konstituert sjef for NYDI. I dag er hun distriktssjef for NRK Østlandssendingen, og har ledererfaring fra NRK helt tilbake til 1992.

Berntzen reddet av bestevennen

I dag er hun sjef for 80 mennesker i NRK Østlandssendingen. Fra mandag er hun øverste ansvarlig for 1400 ansatte i NRKs nyhetsdivisjon.

- Ja, det blir stor overgang. Jeg gleder meg, men er samtidig litt redd. Men det skal man vel være, sier Anne Aasheim da Dagbladet møter henne på kontoret fredag formiddag.

Åpent homofil

Anne Aasheim har vært åpent homofil i mange år. Hun har tidligere uttalt at hun mener homofile og lesbiske er bedre sjefer.

- Jeg tror at folk som har hatt litt motgang i livet tåler, litt mer motgang. Å ha jobbet seg gjennom motgang har gjort meg litt mykere til sinns. Motgang gjør sterk, og min homofile erfaring har gitt meg styrke, sier Anne Aasheim til Dagbladet.

Hun har aldri opplevd negative reaksjoner på sin åpenhet, og tror ikke hun kommer til å gjøre det nå heller.

- Jeg har vært åpen så lenge, og alle vet det, så det er ikke noe jeg kommer til å legge vekt på. Jeg vil være en helt normal sjef, sier Anne Aasheim.

- Hvordan er du som sjef?

- Det bør kanskje andre svare på. Men jeg håper jeg er tydelig, direkte og streit.

Aasheims forgjenger Tom Berntzen beskriver sin arvtaker som en meget, meget dyktig kvinne.

Førdes rådgiver

Anne Aasheim har vært sjef for Østlandssendingen siden 1997. Før det var hun rådgiver ved Einar Førdes kontor. Hun har også jobbet flere år som journalist og radiovert i NRK både i Trondheim og Bergen. Helt siden 1992 har hun hatt forskjellige lederstillinger i NRK, og i forbindelse med sammenslåingen av kulturavdelingen i 1999, var hun i en kortere periode fungerende sjef også der.

- Jeg har hatt mange spennende jobber, og NRK er en veldig fin arbeidsplass, sier hun.

Nyheter i fokus

Hun nærmest banker det fast: Nyheter er tross alt det viktigste NRK driver med.

- Kunne du tenke deg å ta denne jobben fast?

- Det kommer helt an på hva en ny NRK-sjef vil.

Da Dagbladet snakket med Anne Aasheim fredag kveld visste hun fortsatt ikke hvem som blir hennes nye sjef i NRK.

SJEF: Anne Aashein tar over som konstituert sjef for NYDI i NRK.