Anneke blir hyllet i Berlin

BERLIN (Dagbladet): «Barbara» hisser ikke opp de tyske avisanmelderne - men norske Anneke von der Lippe mottar stående applaus fra en samlet berlinerpresse. Hun har reddet hele prestisjeprosjektet for stjerneregissør Nils Malmros.

« Hvis Nils Malmros hadde skåret vekk en time av sitt epos, som beveger seg i snegletempo, hadde filmen slett ikke vært så dårlig. Kjærlighetshistorien har potensial (....), melodramaet har sågar et par komiske øyeblikk (...), og i Anneke von der Lippe en hovedrolleinnehaver med en forfriskende skjønnhet, » skriver der Tagesspiegels utsendte medarbeider om historien som utspiller seg på Færøyene i 1760.

« Anneke von der Lippe kan gjøre seg håp om en festivalpris for sitt følelsesmessige vekselspill, » mener Berliner Morgenpost - som gir Malmros et par rapp over fingrene for den overdrevne og pompøse bakgrunnsmusikken.

« Anneke von der Lippe er vidunderlig vakker og kan le med nesa. Hun er den suverene i denne historien, » mener Berliner Zeitung - som også gjør litt narr av det gumptunge, grå og langsomme i den nordiske filmen. Konklusjonen blir at prosjektet er altfor sterkt preget av den tjukke tåka som ofte ligger over Færøyene, og som var til stede da filmen ble spilt inn.

Bild Zeitung bobler over av begeistring over hele filmen og deler også ut roser til Nils Malmros.

- Jævla hyggelig, sier Anneke von der Lippe om den rosende omtalen.

Hun skulle egentlig vært i Berlin for å presentere filmen sammen med Nils Malmros, men meldte avbud i siste liten. Berlin-festivalen er utstillingsvindu for unge stjerner og jages av de internasjonale filmselskapene. Oscar-vinner og juryformann Ben Kinsley er personlig opptatt av å få fram unge talenter fra Europa og han legger stor vekt på å eksponere de talentene han får øye på.

- Jeg har vært hjemme med min nyfødte datter og angrer ikke på det, sier von der Lippe.