Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anneke von der Lippe nominert til Emmy igjen

Skuespiller Anneke von der Lippe (51) er nominert til den internasjonale Emmy-prisen for andre gang.

NOMINERT: Anneke von der Lippe spiller lensmann Helen Sikkestad i NRK-dramaet «Øyevitne».
Foto: Anders Grønneberg
NOMINERT: Anneke von der Lippe spiller lensmann Helen Sikkestad i NRK-dramaet «Øyevitne». Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun er nominert for sin rolle i NRK-dramaserien «Øyevitne», skriver VG. I dramaserien spiller 51-åringen den kvinnelige etterforskeren Helen Sikkeland.

Også i 2005 ble von der Lippe, som første norske skuespiller, nominert til den prestisjetunge prisen. Den gang ble hun nominert for rollen som helseminister i NRK-serien «Ved kongens bord», men måtte se seg slått av den kinesiske skuespilleren He Lin.

Denne gangen er von der Lippe nominert sammen med den brasilianske veteranen Fernanda Montenegro og britiske Sheridan Smith, som er nominert for rollen som Cilla Black i TV-serien «Cilla».

Anneke von der Lippe har spilt i en rekke filmer og TV-serier og har fått tre Amandapriser, den internasjonale Chaplinprisen og den danske Bodilprisen. Hun er tilknyttet Nationaltheatret, der hun i høst spiller i «Dyrene i Hakkebakkeskogen».

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!