Anneli depper

Anneli Drecker skal selge plater, ikke legge seg ut med kolleger. Hun vil ikke si noe negativt om Morten Harkets tanker om det nordnorske publikum. Om Tromsø, derimot...

Anneli Drecker er fornøyd med sin nye plate «Tundra», med kritikkene og tilværelsen i Oslo. Det bare virker ikke sånn der hun kommer tuslende inn på Bar Boca i hjertet av Grünerløkka. I grå kåpe, fargerik bukse, noen rare sko og med et trett drag over ansiktet. Platelansering er ingen spøk.

Og denne gangen har den ene halvparten av Bel Canto mye å bevise.

Lanseres i Norden

For første gang har alenemoren gjort alt selv: Skrevet, komponert, ja, til og med programmert litt på synten. Bel Cantos frontfigur skal selge seg selv og sin egen plate.

- Jeg håper det skal gå i orden med lansering i Skandinavia med det første. Og jeg gleder meg til høstens turné. Akkurat nå jobber vi med å sette opp livebandet - vi kan tross alt ikke ha med oss 60 strykere til studentkroa i Bø, sier Anneli som tok med noteark og dro helt til Praha og byens filharmoniske orkester for å spille inn hjertebarnet.

- Tromsø oppskrytt

Til tross for gode anmeldelser - flere kritikere har hevdet at Annelis første soloalbum spriker. - Typisk! fnyser Anneli.

Anmelderne trenger alltid noe å plukke på.

- Aquas plate spriker mye mer, men det har aldri noen klaget på. Jeg er fornøyd. Selv om kritikkene ikke har vært jevnt over like bra. Det er da positivt at plata spriker, det var hensikten. Det skulle være en utfordring, sukker Anneli.

En dag av gangen

Hun tar en dag av gangen, men bekymrer seg allerede over at leiekontrakten for leiligheten på beste Grünerløkka går ut i juli. Datteren Iris (4) har akkurat fått barnehageplass i gangavstand, og da betyr det mindre at Løkka begynner å bli overtrendy.

Nesten like trendy som Tromsø. Alle musikeres fødeby.

- Tromsø liker bare å skryte av oss når vi gjør det bra, men byen er oppskrytt. Den gjør ingenting for å støtte unge artister. Det er ikke tilfeldig at det kommer så mange teknoartister fra Tromsø, det finnes ingen rockeklubb. I stedet sitter folk hjemme alene og lager musikk.

31-åringen forteller at hun sammen med makker Nils Johansen i Bel Canto har laget flere låter til deres nye album. Det kommer sannsynligvis til neste år. Først skal hun sole seg i glansen av sin egen solodebut.

- Jeg glaner mye


- Jeg merker ikke at folk glor på meg, jeg er litt sånn fjern. Jeg, derimot, glaner mye. Før jeg kom hit i dag, glodde jeg veldig på en fyr. En lang en som jeg trodde jeg kjente ... han forfatteren. Erlend Loe. Og han glodde veldig på meg, fordi vi kjenner hverandre litt.

magnus.ronningen@dagbladet.no

BESTEMT: Anneli Drecker vil ikke uttale seg om mektige anmeldere, kjendiskåte musikere eller hvorfor hun synes «Jens Stoltenberg er en kjekk mann».