Anneli går solo

Det måtte en kvinne til for å få fart på Anneli Dreckers (30) solokarriere. - Jeg skylder Anne Grete Preus en stor takk, sier Bel Canto-vokalisten, som solodebuterer med konsert sankthansaften.

23. og 24. juni kommer ilddåpen for Drecker. Da framføres bestillingsverket «Thundra» - et arbeid som har tatt henne to år å lage på soverommet hjemme i Tromsø.

 • Bel Canto har gitt ut fem plater. Den første var «White-Out Conditions» i 1989, den siste, «Rush» i 1998.
 • Anneli har også samarbeidet med blant annet Jah Wobble, Bill Laswell, Hector Zazou og Gavin Friday.
 • Har datteren Iris (4) sammen med teknoartisten Per Martinsen (Mental Overdrive).

  - Det er egentlig ti poplåter som er sydd sammen til et verk, som framføres på Women's World-konferansen i Konserthuset i Tromsø neste uke.

  På scenen står Anneli Drecker sammen med teknomusikeren Torbjørn Brundtland, pianisten Sindre Hotvedt og 30 musikere fra Tromsø Symfoniorkester. Men hun stopper ikke her, for hele verket skal gis ut på plate - som hennes solodebut.

  Behov


  - Jeg har behov og lyst til å gjøre ting alene.

  Siden jeg begynte å skrive låter utenfor Bel Canto, har jeg drømt om å lage et stort, pompøst verk. Så henvendelsen fra Women's World kunne ikke vært bedre.

  Angrer ikke


  I over ti år har Anneli Drecker vanket i et maskulint musikkmiljø, som har oppfordret henne til å kjøpe synt og programmere selv.

  Men først da Anne Grete Preus presset på, gikk hun til anskaffelse av en. Og har ikke angret.

  - Hun truet med å spørre meg om hvordan det går med synthen hver gang vi møttes, så jeg hadde ikke noe valg. Jeg er veldig glad for at hun presset meg til det.

  Hun innrømmer å ha fått opplæring av Bel Canto-kollega Nils Johansen og partner Per Martinsen.

  Musikken blir både lik og ulik Bel Canto.

  - Stemmen min er Bel Cantos signatur, og de ti poplåtene har et etnisk preg, men jeg tror likevel det blir annerledes enn det jeg skriver sammen med Nils.

  Snøscooter


  Verket har fått navnet «Thundra», og det gir umiddelbare bilder av åpent landskap der stepper løper sammen med horisonten. Episk og storslått. Men nei, da.

  - «Thundra» handler om snøscooterkjøring på Finnmarksvidda.

  - Det høres ikke så voldsomt ut, men det ga meg den sterkeste opplevelsen jeg kan huske. I rasende fart fløy jeg gjennom landskapet. På snøscooter, sier hun om sitt heftige møte med sameland i påsken.

Anneli Drecker Har spilt i og vært Bel Canto i over ti år sammen med Nils Johansen. Bel Canto har gitt ut fem plater. Den første var «White-Out Conditions» i 1989, den siste, «Rush» i 1998.Anneli har også samarbeidet med blant annet Jah Wobble, Bill Laswell, Hector Zazou og Gavin Friday.Har datteren Iris (4) sammen med teknoartisten Per Martinsen (Mental Overdrive).
Anneli Drecker Har spilt i og vært Bel Canto i over ti år sammen med Nils Johansen. Bel Canto har gitt ut fem plater. Den første var «White-Out Conditions» i 1989, den siste, «Rush» i 1998.Anneli har også samarbeidet med blant annet Jah Wobble, Bill Laswell, Hector Zazou og Gavin Friday.Har datteren Iris (4) sammen med teknoartisten Per Martinsen (Mental Overdrive). Vis mer
ANNELI ALENE: Anneli Decker vil stå mer på egne ben, og solodebuterer neste uke.