Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anneli viser klær i Paris

PARIS (Dagbladet): I dag tar Anneli Drecker fra Bel Canto sine første skritt på catwalken i Paris. Hun stiller som modell for den tyske designeren John Ribbe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette har jeg aldri gjort før, sa en «skitnervøs» debuterende mannekeng til Dagbladet kvelden før, mens John Ribbe sjekket de siste detaljene på Annelis antrekk.

Ribbe fikk ideen etter å ha hørt Bel Cantos musikk, som skal brukes i showet i dag. Flere av hans kreasjoner passet perfekt til Anneli, men modell og designer ble enige om å kutte ut høyhælte sko.

Anneli Drecker kjente Ribbes klær fra før.

- Jeg synes det er artig. Det er en annen utfordring. Du bruker «scenen» på en helt annen måte, sier Anneli.

Hun er interessert i moter - til en viss grad.

- Ikke sånn at jeg må springe til Hennes & Maurits for å få tak i siste trend. Men jeg er interessert i klær, i å finne min egen stil, i sammenheng med musikken. Moter brukes til å framheve en personlighet, ikke som en sesongetikett, mener Anneli Drecker.

Nils Johansen, Bel Cantos andre halvdel, nikker enig. De to kom rett fra konsert i Stavanger til Paris. I morgen lanseres Bel Cantos siste CD «Images» i Frankrike. Det er derfor de egentlig er i Paris, motevisningen er mer tilfeldig.

Gir ikke opp sangen

- Jeg har ikke tenkt å begynne en ny profesjonell karriere, men kan godt gjenta dette hvis det går bra, sa Anneli. Nils understreket at hun skulle ha en annerledes rolle, ikke som levende kleshenger.

- Björk har også gjort det, sa Anneli.

For duoen er å skape musikk og å skape klær to sider av samme sak. Det har mye å si hva man har på seg.

Før en konsert går Anneli rundt og leter etter klær. Det må være noe spesielt, litt nytt, litt «henne», hvis ikke funker det ikke. Hun bruker mye energi på å finne klær og ser det i en sammenheng.

Har drevet research

- Jeg har vært på flere moteshow. I Norge, New York og her i Paris. Det er et veldig sterkt uttrykk, med en spesiell musikk, som fanger deg inn i en drømmeverden med spacede kjoler på skapninger med uvanlige proporsjoner. Det er en performance. Det er det moteverdenen er opptatt av, ikke at det ser pent ut i et blad, mente Drecker.