Annerledesjazzfestivalen

Moldejazz med nyskapninger og savn.

GOD NABO: Eldbjørg Raknes kom til Molde søndag kveld etter å ha sunget for sin gamle pianolærer, ildsjelen Zdzislaw Lech, som ble feiret i hjembygda Midsund på Otrøya vest for Molde. I dag åpner hun Moldejazz, der hun selv debuterte i 1992.
FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET
GOD NABO: Eldbjørg Raknes kom til Molde søndag kveld etter å ha sunget for sin gamle pianolærer, ildsjelen Zdzislaw Lech, som ble feiret i hjembygda Midsund på Otrøya vest for Molde. I dag åpner hun Moldejazz, der hun selv debuterte i 1992. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet): Etter en myldrende, lydsterk folkefestlørdag med Plassen-krymping og sykkelløp i sentrumsgatene lå Molde utdødd som en skolegård i juli søndag formiddag.

Selv ikke overrumplende solskjær over fjord, fjell og ferjer lot til å kunne riste byen ut av dvalen.

Først utpå ettermiddagen var det som om Storgata omsider gjespet, strakte på seg og innså at det stundet mot jazzfestival igjen.

OG i dag er vi der, for 52. gang. Med Eldbjørg Raknes — trondheimsbosatt vokalkunstner, førsteamanuensis og kulturentreprenør fra Midsund — som festivalåpner; med pianist og komponist m.m. Jon Balke som residerende festivalartist og med rundt 750 frivillige festivalfunksjonærer i sving uka til ende.

Det er i sannhet et digert apparat, og noe ved det er annerledes i år.

DEN hyggelige annerledesheten først: Plassen, det staselige nye kulturhuset som bærer en utescene med daglige gratiskonserter på sitt granittbelagte tak og to nye konsertarenaer innendørs. Tross lokaliseringsgny, har huset allerede fått tonnevis av superlativer slynget etter seg, fra ordfører Torgeir Dahls: «Jeg tror Plassen innebærer begynnelsen på en ny epoke i Molde» til tegner og teatersjef ved Rogaland Teater Arne Nøsts: «Jeg vet ikke om Plassen frister meg til å flytte hjem til Molde, men det frister iallfall til å komme ofte på besøk».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer