FERDIG I NRK: Annette Groth har vært fast inventar på NRK Marienlyst siden 1977. Nå slutter hun, og skal i gang med nye prosjekter. 
Foto: Anders Grønneberg
FERDIG I NRK: Annette Groth har vært fast inventar på NRK Marienlyst siden 1977. Nå slutter hun, og skal i gang med nye prosjekter. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Annette Groth (63) slutter i NRK: - Det føles veldig befriende

Tv-profilen syntes ikke arbeidet i NRK er like spennende lenger.

(Dagbladet): Utenriksprofil Annette Groth slutter (63) i NRK, blant annet grunnet mangel på spennende arbeidsoppgaver. Det bekrefter tv-profilen overfor Dagbladet.

- Det stemmer at 21. august blir min siste arbeidsdag i NRK, ja. Det føltes litt rart, men det er også veldig befriende å skulle gjøre noe nytt, sier Groth.

Hun har vært blant NRK Nyheters mest kjente fjernsynsansikter i flere tiår, med årelang fartstid som korrespondent. Groth presiserer at hun selv søkte sluttpakke i NRK.

Skal ikke bli pensjonist Utenriksjournalisten har ingen planer om å gå over i pensjonistenes rekker selv om hennes nesten 38 år lange tjenestetid i statskanalen er omme. Groth vandret inn gangene i NRK for første gang i 1977, da i Østlandssendingen, etter å ha jobbet i Agderposten og Nationen. 

- Jeg har ikke tenkt å bli pensjonist i alle fall, og har en del planer som jeg jobber med. Jeg vil ikke si noe konkret om det enda, men det er veldig spennende saker, og det er noe jeg ser fram til å ta fatt på.

Groth var korrespondent i London fra 1991 til 2000 og i Washington, D.C. mellom 2007 til 2009. I fire år fra 2010 ledet hun «Urix» sammen med Christian Borch. Hun var sjef for «Dagsrevyen» fra 2001 til 2005.

Kjedelige arbeidsoppgaver Groth sier en utslagsgivende faktor for at hun søkte sluttpakke var arbeidsoppgavene NRK hadde å tilby henne, som hun ikke syntes var spennende nok. 

- Det går opp og ned i et arbeidsliv, og når jeg ikke syntes det jeg gjør er så spennende lengre, syntes jeg det var bedre å prøve nye ting nå enn å gå rundt å være misfornøyd med situasjonen og ha en kjedelig slutt på arbeidslivet mitt, forteller hun og legger til:

- Men jeg har fått gjøre så mange utrolig spennende ting i NRK, at det er umulig være misfornøyd. NRK har vært en helt fantastisk arbeidsplass for meg.

Groth har også skrevet bøker fra sin tid som korrespondent, blant annet «Nord-Irland. Den vanskelige veien» fra 1998 og «Det finnes ikke fremmede, bare venner du ikke har møtt: historier fra den irske øya» fra 2001.