<strong>BRUDD MED ISLAND:</strong> Annie må finne seg et nytt plateselskap.
BRUDD MED ISLAND: Annie må finne seg et nytt plateselskap. Vis mer

Annie bryter med plategigant

Ny skive utsettes - igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I fjor lå alt til rette for at bergensartisten Annie skulle ta steget opp i popens elitedivisjon. Etter det kritikerroste debutalbumet skulle hun få jobbe med noen av verdens største produsenter og hun signerte kontrakt med det britiske storselskapet Island.

Men etter at singelen «I know UR Girlfriend hates Me» floppet i sommer ble plata utsatt.

Nå bryter Annie og plateselskapet samarbeidet, melder artisten selv via sine MySpace-sider.

- Lang prosess
Manager Kathrine Synnes Finnskog bekrefter at Annie ikke lenger er i stallen til storselskapet.

- Dette har vært en lang prosess. Island er et stort apparat, som har hatt litt lite strategi for Annie. Derfor ble det vanskelig for begge parter å fortsette, sier Synnes Finnskog til Dagbladet.no.

Hun forteller at flere nøkkelpersoner i Island-systemet, som var sentral da avtalen ble inngått, nå har forsvunnet. Blant dem var Nick Gatfield, som gikk til konkurrent EMI i april.

Skiva «Don't Stop», som egentlig skulle ut i oktober, blir nå utsatt på ubestemt tid i påvente av at det nå arbeides med å finne et nytt selskap. Annie selv eier imidlertid fortsatt eget materiale, og alt det økonomiske er gjort opp med Island.

- Vi sikter oss inn på første halvdel av 2009, sier manager Synnes Finnskog.

Manglet hjerne
- Kan du fortelle litt nærmere om hva konkret som gikk galt?

- Etter utskiftningene var det ingen i Island som hadde den entusiasmen som skulle til. De manglet en hjerne som kunne legge strategien, sier hun.

Mye av det som gjorde debuten «Anniemal» til en kritikersuksess var Annies evne til å blande ren pop og klubbmusikk, men denne balansen var det ikke særlig forståelse for etter hvert hos Island.

- Da vi signerte kontrakten var det folk i Island som forstod balansegangen, men jeg tror ikke denne tanken ble fullendt, sier Synnes Finnskog.

Hun forteller at Annie selv er i godt humør, og at hun for tida er i Finland for å gjøre seg ferdig med nok en låt. Neste utgivelse blir en ny 12-tommer produsert av Richard X, titulert «Antonio».

Den gis ut på produsentens eget selskap.

Mer komplisert
Da Dagbladet.no omtalte utsettelsen av plata tidligere i høst, mente manager Synnes Finnskog at det ikke var noe problem med selskapet.

- Dette handler om at Annie er en prioritet hos Island. Det betyr rett og slett at de vil ha mer tid med plata, sa hun.

I dag er det imidlertid klart at saken var noe mer komplisert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer