«Annie» er klar med rifla

Når Riksteatret gjør musikaler, får samtlige 60 faste spillesteder besøk. Nå er Annie Oakley turnéklar. Det var hun som tok rotta på Frank Butler i «Annie Get Your Gun». - «Annie...» er et kvinneportrett vi gjerne byr på, sier teatersjef Bente Erichsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

At Riksteatret byr på sterke jenter og spennende kvinneroller er ikke noe nytt. At de gjør musikaler med stor suksess, er heller ikke nytt. Nå har teatersjef Bente Erichsen sikret seg rettighetene til å sette opp den publikumsvennlige 50-tallsmusikalen «Annie Get Your Gun».

- Suksessen vi hadde med «My Fair Lady» viser at folk vil ha musikaler, og jeg er svak for denne musikalen sjøl også, vedgår Erichsen.

- Dessuten er ikke folk i distriktene bortskjemt med musikaler. Det er sjelden de beveger seg utenfor de store byene.

Har tyngde

8. februar går premieren i Narvik. Med et ensemble på tolv skuespillere og seks musikere. Det er rundt regnet en tredel av hva som er vanlig når man setter opp musikalen på en teaterscene?

- Jo, men det er turnéversjonen vi skal gjøre. Siden vi ofte spiller på scener som er seks ganger åtte meter, blir det heller ikke ryggliggende motorsykkelkjøring... Men lerdueskyting og mye annen skyting skal det bli likevel, sier Erichsen.

Rettighetshaverne hadde hørt om Riksteatrets suksess med musikaler og viste velvilje, selv om de ikke kunne tilby fullt skuespillerensemble og masse spesialeffekter. De kunne i stedet tilby smekkfulle saler over hele Norge, et publikum som veit å verdsette musikkspill og rykte for å sette opp forestillinger av høy kvalitet. Det holdt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer