«Annie» er klar med rifla

Når Riksteatret gjør musikaler, får samtlige 60 faste spillesteder besøk. Nå er Annie Oakley turnéklar. Det var hun som tok rotta på Frank Butler i «Annie Get Your Gun». - «Annie...» er et kvinneportrett vi gjerne byr på, sier teatersjef Bente Erichsen.

At Riksteatret byr på sterke jenter og spennende kvinneroller er ikke noe nytt. At de gjør musikaler med stor suksess, er heller ikke nytt. Nå har teatersjef Bente Erichsen sikret seg rettighetene til å sette opp den publikumsvennlige 50-tallsmusikalen «Annie Get Your Gun».

- Suksessen vi hadde med «My Fair Lady» viser at folk vil ha musikaler, og jeg er svak for denne musikalen sjøl også, vedgår Erichsen.

- Dessuten er ikke folk i distriktene bortskjemt med musikaler. Det er sjelden de beveger seg utenfor de store byene.

Har tyngde

8. februar går premieren i Narvik. Med et ensemble på tolv skuespillere og seks musikere. Det er rundt regnet en tredel av hva som er vanlig når man setter opp musikalen på en teaterscene?

- Jo, men det er turnéversjonen vi skal gjøre. Siden vi ofte spiller på scener som er seks ganger åtte meter, blir det heller ikke ryggliggende motorsykkelkjøring... Men lerdueskyting og mye annen skyting skal det bli likevel, sier Erichsen.

Rettighetshaverne hadde hørt om Riksteatrets suksess med musikaler og viste velvilje, selv om de ikke kunne tilby fullt skuespillerensemble og masse spesialeffekter. De kunne i stedet tilby smekkfulle saler over hele Norge, et publikum som veit å verdsette musikkspill og rykte for å sette opp forestillinger av høy kvalitet. Det holdt.

- De ønsket seg et ensemble som kunne gjøre det ordentlig, og i tråd med historien. Det skal vi, lover Erichsen.

Ikke så dyp

Den som vil leite etter en dypere mening i «Annie Get Your Gun», vil kanskje bli skuffet. Men de som liker jenter og damer som kan slå ifra seg, verbalt og fysisk, vil kose seg. For i musikalen om unge Annie Oakley er det jentungen som tar innersvingen på den noe eldre og temmelig overlegne Frank Butler. Hun slår ham på hans hjemmebane, med rifla. Og det i en musikal som ble skrevet på 50-tallet...

- Det er mye humor her, og masse god musikk! Folk vil kjenne igjen alle sangene, men det er nok på langt nær alle som veit at de stammer fra nettopp denne musikalen, sier Erichsen.

Rollene har hun ikke besatt ennå. Det er god tid fram til 8. februar. Men hun har en liten ønskeliste. Hun vil ha en ung Annie og en bare litt eldre Frank.

Hele landet skal få oppleve at «there's no business like showbusiness» fra 8. februar og ut april.