Annie er Norges svar på Kylie

Bare enda litt kulere, hevder britisk presse.

(Dagbladet.no): Den britiske avisa The Guardian er full av lovord etter bergensjentas konsert på den gigantiske Glastonbury-festivalen forrige fredag.

- Hun er Norges svar på Kylie, bare kulere, skriver avisa, som følger opp med å gi konserten ni av ti mulige poeng.

Euforisk konsert

Videre poengterer britene at det er vanskelig å overføre den studioskapte miksen mellom pop og elektronika til scenen. Annies norske festivalopptredener i 2005 ble da også regelrett slaktet av norske musikkanmeldere - de samme anmelderne som året i forveien hadde omfavnet debutplata «Anniemal». Særlig var det Annies vokale prestasjoner som fikk gjennomgå: Mange hevdet at bergensjenta rett og slett ikke kunne synge - og gjorde et poeng av at dette ville stikke kjepper i hjulene for en videre karriere i utlandet.

Men nå ser det altså ut til at vinden har snudd, og særlig så over de britiske øyer.

The Guardian omtaler den tidligere så omstridte vokalen som super, men stopper ikke der: Konsertens avsluttende låt, singelen «Heartbeat» fra det snart fire år gamle debutalbumet, skal visstnok ha løftet konserten til et nesten farlig euforisk nivå, skal man tro avisas anmelder.

Nytt album til høsten

Også den nye singelen, Petre-hitten «I know ur girlfriend hates me», blir løftet fram som et høydepunkt.

GRUNN TIL Å SMILE: Annie, som for tida er bosatt i Berlin, kommer med albumet «Don\'t stop» til høsten. FOTO: Steinar Buholm.
GRUNN TIL Å SMILE: Annie, som for tida er bosatt i Berlin, kommer med albumet «Don\'t stop» til høsten. FOTO: Steinar Buholm. Vis mer

Annies nye album «Don’t stop» er ventet på Island Records til høsten, og ifølge rykter på musikkbloggen Stereogum spiller både norske Datarock og skotske Franz Ferdinand en viktig rolle på den kommende plata. På sin MySpace-side bekrefter Annie at hun skal synge duett med Datarocks frontfigur Fredrik Saroea.

Det er ikke første gang at utenlandsk presse hyller Annie, som for tida bor i Berlin. «Heartbeat» har tidligere blitt omtalt som den perfekte popsang av det kredible nettstedet Pitchfork - som like godt kåret låta til 2004s beste singel for noen år siden. Perspektivet blir klarere når man veit at megastjerna Jay-Z og hans «99 problems» bare nådde opp til en andreplass i den samme kåringen.

Annie, hvis fulle navn er Anne Lilia Berge Strand, skal spille på Slottsfjellfestivalen i Tønsberg lørdag 19. juli - og dette vil bli hennes eneste norske festivalopptreden i år.

Annie er Norges svar på Kylie
VISER FINGER\'N: Det virker som om Annie endelig har fått dreisen på konsertformatet - og dermed kan hun vise finger\'n til sine tidligere kritikere. Den britiske avisa The Guardian gir Annies Glastonbury-show ni av ti mulige poeng. FOTO: Espen S. Røst.
VISER FINGER\'N: Det virker som om Annie endelig har fått dreisen på konsertformatet - og dermed kan hun vise finger\'n til sine tidligere kritikere. Den britiske avisa The Guardian gir Annies Glastonbury-show ni av ti mulige poeng. FOTO: Espen S. Røst. Vis mer