Annie får gigantkontrakt

Bruker en av verdens største produsenter på ny plate.

(Dagbladet.no): Den norske artisten Annie, egentlig Anne Lilia Berge Strand, har signert en platekontrakt med Island Records, et underbruk av Universal Records - verdens største plateselskap.

Det har Dagbladet.no fått bekreftet ved selskapets London-kontor i formiddag.

- Avtalen er nettopp signert, forteller Karen Lynch i selskapets A&R-avdeling.

Nytt album i år

Også Annies manager Kathrine Synnes bekrefter at kontrakten ble undertegnet i går.

- Jeg har ikke lyst til å gå inn på detaljer i kontrakten, men det er en god avtale og vi er veldig fornøyde, sier hun til Dagbladet.no.

Hun vil heller ikke si noe om hvor lang tid avtalen strekker seg over, men bekrefter at det dreier seg om en artistkontrakt og ikke bare en distribusjonsavtale. Et nytt album er ventet mot slutten av 2007, og med seg på laget får Annie blant annet Brian Higgins som utøvende produsent.

- Han er helt fantastisk, og har blant annet jobbet med Girls Aloud og Sugababes tidligere, sier Synnes.

KJEMPEAVTALE: Annie har halt i land kontrakt med det britiske selskapet Island Records (Sugababes, U2, Amy Winehouse). Men festen etter at kontrakten var undertegnet var svært moderat, ifølge manageren. Arkivfoto: ESPEN RØST
KJEMPEAVTALE: Annie har halt i land kontrakt med det britiske selskapet Island Records (Sugababes, U2, Amy Winehouse). Men festen etter at kontrakten var undertegnet var svært moderat, ifølge manageren. Arkivfoto: ESPEN RØST Vis mer

Higgins er medlem av produksjonsteamet Xenomania, som blant annet har laget «Round Round» og «Hole In The Head» for Sugababes, nesten alle låtene til Girls Aloud, Chers «Believe» og flere låter av søstrene Kylie og Danii Minogue.

- Større plateselskap og en ny, anerkjent produsent. Betyr dette at Annies nye album blir mer pop?

- Det blir veldig mye Annie, sier Synnes.

Flere store navn?

Annie har vært uten selskap siden bruddet med 679 Records i fjor. De ga ut debutalbumet «Anniemal» i 2004, og hadde opsjon på det andre før selskapet og artisten bestemte seg for å gå hver sin vei.

- Valget av Island handler om at vi skal være del av et større team, der det er mange folk som jobber for Annie, og ikke bare en enkelt A&R. Alle der borte er veldig, veldig entusiastiske, sier Synnes.

MTV rapporterte tidlig i fjor at Annie samarbeidet med Alan Braxe (som lagde Stardust-klassikeren «Music Sounds Better With You») og James Iha (Smashing Pumpkins) til sitt nye album, som kom til å låte «mer 80-talls».

- Flere av navnene i MTV-artikkelen er ikke lenger aktuelle. Det blir noen nye produsenter, og noen av dem som var med på «Anniemal» er også med videre, sier Synnes.

Annie får gigantkontrakt

Også andre norske artister har tidligere vært i stallen til Island, som ble stiftet av legendariske Chris Blackwell i 1959. Norske Span - som nå er oppløst - undertegnet kontrakt med Island Records i mai 2002.

- Ingen garanti

Fungerende musikksjef Mats Borch Bugge i P3 mener Island-avtalen er spennende, men at man skal passe seg for å tro at kontrakten innebærer noen garanti for verdensherredømme.

- Det fordrer det at det puttes penger i markedsføring, og at hun ikke drukner i mengden av Universal-utgivelser, som veldig mange andre har gjort, sier Bugge.  

- Kvalitetsmessig og musikalsk er det imidlertid liten tvil om at hun hører hjemme på hylla til verdens største plateselskap.

Han er også spent på valget av Higgins som utøvende produsent.

- Han har vist seg å være en hitsnekrer uten sidestykke. Så lenge Annie beholder troverdigheten i all popen, kan det vise seg å være et særdeles godt valg. Higgins\' singler for Sugababes er i hvert fall helt briljante, sier Bugge.