annie get your gun

ANNIE KROG er en skolert opprører som lar seg inspirere av våpen.

Annie Krog (23) har gått på tre skriveskoler, publisert tekster i Signaler, nettforlaget Jung og andre nettsteder, men ikke gitt ut bok. Ennå.

- I perioder tror jeg at jeg er genial, i andre perioder at jeg er verdens dårligste forfatter. Det tar nok tid å utvikle min egen stemme, tror Annie.

Men skrive må hun. Linjene tar bakholdsangrep, ordene går i duell. En gang ble hun inspirert av en fagbok om våpen, og skrev en hyllest til UZI'en.

Så var hun også opprøreren i kullet på Forfatterstudiet i Bø. Der fikk hun et skikkelig kick.

- Du kan sikkert ha talent, men skriveskole gir deg et hopp. Det er ti års kunnskap presset inn på ett år. Så kan du bruke de neste ti årene på å fordøye det.

Men mange har fordommer mot skriveskolene.

- De mener man ikke kan lære å skrive. Mitt svar er at bildekunstnere går på skole for å lære å male bedre, så hvorfor skulle ikke forfattere gjøre det samme?

Annie synes det mest spennende i norsk poesi i dag er nettforlaget Jung, der hun er medredaktør.

- Det er egentlig en selvmotsigelse, men jeg tror vi har mer ressurser enn forlagskonsulenter, vi som ikke får lønn. Vi får et annet blikk, kanskje fordi vi skriver selv?

Hun sammenligner skrivinga med å spise sterk tzatziki.

- Det river, men er behagelig likevel.

SKYTER FRA HOFTA: Annie Krog skriver hele tida. Noen ganger er det genialt, andre ganger skikkelig dårlig. Originalt er det uansett.