Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Annie-lekkasje skapte bloggerstorm

Feil fra plateselskapet.

(Dagbladet.no): Det begynner å bli lenge siden vi hørte noe nytt fra Annie - bergensjenta som slo gjennom med «Anniemal» i 2004.

På seinsommeren skal hun imidlertid slippe nytt album, og i går ble en ny låt titulert «Girlfriend» sluppet på nettet. Det førte til entusiastiske rapporter i noen av verdens største musikkblogger, som Stereogum, Pitchforks Forcast og Idolator. På under ett døgn ble låta spilt av over 6000 ganger på Annies MySpace-side.

Men nå er den fjernet.

- En feil

- Det var en feil å legge ut hele låta. Det var plateselskapet i England som ble litt ivrig, forklarer Annies manager, Kathrine Synnes.

En kortere smakebit av «Girlfriend» - som er produsert av Richard X - er nå på vei ut.

- «Girlfriend» er ikke ment å være første ordinære singel fra det nye albumet. Det er en 12-tommer som skal komme ut i sommer, og er en låt som på en måte er en lenke mellom «Anniemal» og det nye materialet, forteller Synnes.

Hvilken låt som blir første singel er ikke avgjort, men ifølge Synnes har utvalget nå begrenset seg til to aktuelle kandidater. Denne skal slippes omtrent samtidig med albumet.

NY LÅT PÅ NETT: Men hele den Richard X-produserte «Girlfriend» var foreløpig ikke ment for offentligheten. Foto: EIRIK HELLAND URKE
NY LÅT PÅ NETT: Men hele den Richard X-produserte «Girlfriend» var foreløpig ikke ment for offentligheten. Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

Pitchforkmedia har tidligere meldt at hun vil gi ut Stacey Qs 1986-hit «Two of Hearts» som singel.

Signet på Island

Annie befinner seg nå i Helsinki, der hun øver med bandet sitt - blant annet kjæresten Timo Kaukolampi.

- Vi forstår at folk har ventet i spenning veldig lenge på å få høre noe nytt, og vi mener det er på tide å komme med noe også. Men det må bare skje i takt med at vi er klare for å presentere det også, sier Synnes.

I midten av januar i fjor ble det klart at Annie hadde signert med britiske Island Records.

I tillegg til Richard X og Timo er det klart at Brian Higgins (Xenomania) vil bidra med produksjonshjelp på albumet.

• Bloggen Ants In My Trance har fortsatt låta liggende ute.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media