Annie-malsk debut

Etter en sommer i en mørk og skitten kjeller i Finland, kommer Annie (25)ut i lyset med sin debutplate. Den har blitt så bra at hun tror det blir årets album. Les dagens plateanmeldelser (10.08.04)

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Annie har skrevet både tekst og melodi til de aller fleste låtene på debutplata si selv. Men hun har fått god hjelp av kompisene i Röyksopp til et par av låtene.

-  Det er ikke helt typisk Röyksopp. De ble faktisk sjokkert over at de lagde en låt helt uten synth, sier Annie og ler trillende.

Synger på mobilen

Annie, som egentlig heter Anne Lilia Berge Strand, slo gjennom med singelen «The greatest hit» for fire år siden. Siden den gang har hun startet plateselskapet Totally sammen med finnen Timothy «Teemo» Kaukolampi, og turnert Europa som DJ.

Debutplata ble en lang prosess som tok nesten tre år. Det var tida det tok for å få skiva perfekt. «Anniemal» er hovedsakelig et popalbum, men er tydelig inspirert av disko og elektronica.

-  Jeg har fokusert ganske mye på selve produksjonen. Jeg tror «Anniemal» blir et utfordrende popalbum, sier jenta med Madonna-stemmen.

Hun forklarer hvordan hun lager musikken:

-  Det begynner med at jeg kommer på en melodi. Jeg pleier å synge den inn på mobilen sånn at jeg ikke skal glemme den. Så begynner jeg å jobbe med teksten, før vi (Annie og Teemo, red.anm.) setter oss ned foran PC-en og begynner å programmere låten, forklarer Annie, og trekker opp en Go'morgen-yoghurt fra veska.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer