Annie-plata utsettes til neste år

- Trenger hits, mener Slettemark.

(Dagbladet.no): 6. oktober oppgir Platekompaniet.no som slippdato for Annies nye plate «Don\'t Stop» - oppfølgeren til den kritikerroste debuten «Anniemal».

Men på den datoen kommer det ingen plate fra bergenseren. Snaue to uker før det planlagte slippet utsetter det britiske storselskapet Island plata til neste år.

Annie går nå i studio for å spille inn flere låter.

- Mener alvor

Artisten skrev under kontrakt med Island i fjor, og gikk i studio med et større budsjett og flere produsenter i ryggen. Plateselskapet håpet naturligvis på hits i bytte.

Manager Kathrine Synnes avviser imidlertid at det er mangel på hitlåter som ligger bak beslutningen om å utsette.

- Ikke i det hele tatt. Utfordringen for vår del handler om at vi har byttet til et nytt plateselskap, med mange flere folk involvert. Når de først har bestemt seg for å jobbe med dette, så mener de alvor.

- Dette handler om at Annie er en prioritet hos Island. Det betyr rett og slett at de vil ha mer tid med plata, sier Synnes til Dagbladet.no.

FLYTTES PÅ: Annie-plata kommer ikke ut før jul likevel. De britiske direktørene flytter plata til januar. Foto: STEINAR BUHOLM
FLYTTES PÅ: Annie-plata kommer ikke ut før jul likevel. De britiske direktørene flytter plata til januar. Foto: STEINAR BUHOLM Vis mer

Hun håper nå å få «Don\'t Stop» ut kort tid etter nyttår. En ny 12-tommer, produsert av Eichard X og titulert «Song Reminds Me of You», skal ut i oktober, mens en ordinær single ventes nærmere albumslippet.

Avhengig av hits

Etter det Dagbladet.no kjenner til skal Annie nå i studio for å jobbe med en ny merittert produsent, men det er ennå ikke sikkert om resultatet av deres arbeid kommer med på plata.

Asbjørn Slettemark, redaktør i FaroJournalen, tror utsettelsen kommer som følge av at den første singelen fra albumet, «I Know Ur Girlfriend Hates Me» ikke skapte nevneverdig bølger - hverken på hitlistene eller internett.

- For å si det sånn: Hvis hun hadde fått en hit eller to i forkant av albumslippet, ville nok plateselskapet gjort henne til en prioritet før jul. Annie er en type artist som er avhengig av hits for å selge plater. Og om ikke plateselskapet oppfatter at det er noen potensielle hits på skiva, vil de vel prøve noen flere grep. Jeg oppfattet ikke at den første singelen skapte noe nevneverdig buzz, sier han til Dagbladet.no.

Siste sjanse

Annie har gjort en del promoarbeid den siste tida, blant annet intervjuer i England og med norske magasiner. Synnes er ikke redd for at dette arbeidet nå har gått til spille.

- Interessen for Annie er så konstant, at jeg ikke er redd for at det skal blåse over. Det meste av promoarbeidet hun har gjort har også vært i forbindelse med singelen. Samtidig er det jo klart at Annie nå gleder seg veldig til å få begynne å snakke om plata, sier manageren.

Annie-plata utsettes til neste år

Debutplata fikk mange positive anmeldelser, men solgte bare brukbart. Når Annie skiftet til Island ble det alvor, mener Slettemark.

- Det er dette som er Annies store sjanse, og det er nå hun må lykkes, sier han.

ANNIES STORE SJANSE: Det er nå hun må lykkes, mener Asbjørn Slettemark.