Annietime

Annie - eller Anne Strand - heter vårt siste stjerneskudd innen sjangeren elektronisk pop. Du har sannsynligvis ennå ikke stiftet bekjentskap med navnet, men skal vi tro forvarslene, vil du høre det ofte i årene som kommer.

FORELØPIG HAR HUN gitt ut bare en singel på den obskure, norske Tellé-labelen. Til tross for den optimistiske tittelen «The Greatest Hit» ble debutplata bare trykket opp i 500 eksemplarer. To dager seinere var alt blåst bort. Og det uten at det norske markedet hadde blitt oppmerksomme på henne. Gjennom vinyldistributørene Groove Attack i Tyskland og Vinyl Junkies i London er hun i ferd med å få et navn i undergrunnsmiljøer i Europa. Massene skriker etter et nytt opptrykk av singelen, og hun har fått tilbud om å gi ut 12-tommere på de engelske indieselskapene Discfunction og Paper. Men først vil det komme en ny 12-tommers singel på Tellé-labelen.

- Jeg er veldig usikker på hvilket selskap jeg velger, men helt sikkert er det at jeg vil gi ut mer på Tellé-selskapet, sier Annie.

LABELEN STARTET en ny trend her hjemme ved hovedsakelig å satse på vinylutgivelser. Tidligere har de gitt ut splitt-12-tommere med Bjørn Torske og Erot (Tore Kroknes), samt Røyksopp, som er et samarbeid mellom Svein Berge og Thorbjørn Brundtland. Selskapet har tatt mål av seg å gi ut ti plater i løpet av året.

Men hvorfor har man valgt å satse på vinyl?

- Jeg har alltid hatt sterkere forhold til vinylplater enn CDer. Nå er jeg ikke så ekstrem at jeg bare kjøper vinylplater, men hvis jeg kan velge, blir det vinyl, sier bergensjenta og legger til:

- Jeg vet ennå ikke om denne singelen vil foreligge på CD, men det er planer om å gjøre det på seinere utgivelser. Albumet vil i alle fall komme på begge formatene.

FORELØPIG SER det ikke ut til at hun har tapt spesielt på sitt vinylvalg. Singelen har allerede blitt playlistet på en indieradiokanal I USA, uten at platen har blitt utgitt der borte.

- En venninne fortalte at hun hadde hørt den i New York, noe som er utrolig

med tanke på at det er et marked vi ennå ikke har kommet inn på, ler Annie.

I USA og Japan vil singelen imidlertid foreligge om kort tid. Annie drar snart til Japan for å promotere den, når kjæresten Erot som første norske DJ skal spille på den anerkjente Osaka-klubben.

«The Greatest Hit» er meget elektronisk orientert, men framover vil vi kunne få høre heliumstemmen hennes i andre innpakninger.

- Jeg har bakgrunn fra rockbandet Suitcase, og føler det naturlig å trekke inn en del musikere i framtida. Blant annet har jeg snakket om å gjøre noe med Kåre & The Cavemen, som jeg er fan av.

Annie har tidligere vært kjæreste med Knut Schreiner fra bandet. For øvrig er hun personlig venn av Richard Oakes fra Suede, uten at det dermed betyr at det blir noe Suede-samarbeid. Men Richard har i alle fall fått tilsendt singelen.