Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Annilese Miskimmon slutter som operasjef

Blir ny operasjef for English National Opera neste år.

UVENTET: Operasjef Annilese Miskimmon slutter. Oppsigelsen kom uventet. Hun går til en tilsvarende stilling ved Operaen i London. Foto: Bjørn Langsem
UVENTET: Operasjef Annilese Miskimmon slutter. Oppsigelsen kom uventet. Hun går til en tilsvarende stilling ved Operaen i London. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Ansatte i Operaen ble informert om Miskimmons beslutning tidligere i dag. Hun fortsetter i stillingen som operasjef i Oslo fram til sommeren 2020.

Hun tiltrådte stillingen 1. august 2017.

Trist å forlate Operaen

- Jeg er begeistret og beæret over å skulle bli en del av English National Opera (ENO). Med sitt ambisiøse og spennende arbeid er det et kompani jeg har beundret i hele mitt operaliv, sier Annilese Miskimmon i en pressemelding.

Samtidig legger hun til at det trist å forlate Operaen i Oslo.

- Det har vært et privilegium å få lede Nasjonaloperaen og jeg håper å opprettholde et godt forhold til både Norge og Den Norske Opera & Ballett, sier hun videre.

Ville beholdt henne

Administrerende direktør Geir Bergkastet kommenter nyheten for Den Norske Opera & Ballett:

- Jeg ønsker å gratulere ENO med valget av operasjef, og gratulere Annilese med en ny og spennende mulighet.

Han sier videre at det har vært en stor glede å få samarbeide tett med Miskimmon, og at han gjerne skulle hatt henne med videre.

Leter etter ny operasjef

- Samtidig er vi en del av en internasjonal bransje og det er en anerkjennelse for Den Norske Opera & Ballett at hun blir hentet til London.

- Vi starter umiddelbart jobben med å finne hennes etterfølger, sier Bergkastet.

Annilese Miskimmon er født og oppvokst i Bangor, utenfor Belfast, og har tidligere vært operasjef ved Den jyske opera i Aarhus - og arbeidet flere år internasjonalt som frilans operaregissør.

Dagbladet kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling