TILBAKE TIL HØSTEN: Sarah Koenig (til høyre) er stemmen bak den populære krimpodcasten "Serial". Podcastens produsent sier til Dagbladet at avsløringene gikk ut over hennes tro på rettssikkerheten i USA. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE TIL HØSTEN: Sarah Koenig (til høyre) er stemmen bak den populære krimpodcasten "Serial". Podcastens produsent sier til Dagbladet at avsløringene gikk ut over hennes tro på rettssikkerheten i USA. Foto: NTB ScanpixVis mer

Annonserer ny «Serial»-sesong

Radiosuksessen gjenoppstår til høsten.

BERGEN (Dagbladet): «Serial» var radiopodcasten som tok for seg mordet på high school-eleven Hae Min Lee.

Hun ble funnet kvalt i Leakin Park i Baltimore i 1999 og hennes tidligere kjæreste Adnan Syed ble arrestert og dømt for drapet.

Han soner nå en livstidsdom.

Podcasten som forsøkte å kaste nytt lys på mordet, og dets mange løse tråder, ble et kulturfenomen, med millioner av nedlastinger, og stor internasjonal oppmerksomhet, blant annet en solid tilhengerskare i Norge. 

Klar til høsten Produsent Dana Chivvis forteller Dagbladet at teamet bak «Serial» nå jobber med en sesong to. Det er altså mer radiokrim i vente.

- Det blir en ny sesong, «Serial 2» er under arbeid. Den blir klar til høsten, sier hun, uten å ville gå i detaljer på hvilke temaer som skal under lupen denne gang.

- Jeg kan ikke si så mye mer. Det blir krim, det blir en radioføljetong lik første sesong, men jeg har faktisk ikke lov til å fortelle deg noe mer. Dette er topphemmelig, sier Chivvis til Dagbladet.

Chivvis gjestet Nordiske Mediedager i Bergen fredag denne uka for å snakke om suksessen til første runde av «Serial». En suksess hun håper å bygge videre på - selv om runde to av radiofenomenet ikke blir en viderefølging av drapet fra Baltimore.

TV for ørene - Vi går nye veier nå. Den nye serien blir noe helt annet, overhodet ikke knytta til første sesong. Det jeg kan love er at dette blir som tv for ørene, sier hun.

Chivvis lovet at «Serial 2» blir tilgjengelig til høsten, men hadde ikke en eksakt dato klar. Målet hennes var uansett at «Serial» sesong to er ferdig innen jul 2016.

I mellomtiden fortsetter advokaten som jobber for gjenopptakelse av Adnan Syeds sak, Rabia Chaudry, sin egen podcast - «Undisclosed» - der hun fortsetter å oppdatere om saken.

Mista tiltro Første sesong av «Serial» avslørte store hull i det amerikanske rettssystemet, og Chivvis, som var blant de mest sentrale etterforskerne i dokumentarserien, innrømmer at hun ble opprørt.

- Jeg mista litt tiltro til rettssikkerheten i hjemlandet mitt. Det var lett å bli nedbrutt over de mange tingene vi fikk fram. Det var snakk om helt sentrale ting ved en etterforskning som ikke ble tatt opp på grunn av menneskelig slurv, forteller hun.