GIR BORT FERIETUR: En anonym privatperson gir 50 000 kroner til noen som trenger ferie, som Arendals Tidende skal velge ut. Redaktøren i Arendals Tidende sier at de blant annet har fått inn søknad fra folk som av hele sitt hjerte vil på Sommarland i Bø (bildet). Foto: Berit Keilen / NTB Scanpix
GIR BORT FERIETUR: En anonym privatperson gir 50 000 kroner til noen som trenger ferie, som Arendals Tidende skal velge ut. Redaktøren i Arendals Tidende sier at de blant annet har fått inn søknad fra folk som av hele sitt hjerte vil på Sommarland i Bø (bildet). Foto: Berit Keilen / NTB ScanpixVis mer

Anonym giver deler ut 50 000 kroner til noen som trenger ferie: - Jeg vil bare hjelpe

Etter at ambulansearbeideren ble skadd og måtte slutte i jobben, fant personen en ny måte å hjelpe på. Nå skal 50 000 kroner deles ut til noen som trenger en ferie.

(Dagbladet): Lokalavisa Arendals Tidende fikk nylig en ganske uvanlig telefon, da en privatperson ringte og ville gi 50 000 kroner til en ferietur til noen som trengte det.

Nå har avisa bedt folk sende inn søknad, og satt ned en jury som skal finne fram til noen som trenger å reise på ferie og ikke har råd, eller som sliter av andre grunner.

Giveren ønsker å være anonym, og forteller til Dagbladet at vedkommende ønsker å gjøre dette for å hjelpe andre.

- I 2014 ble jeg påkjørt av en lastebil og ble lam fra livet og ned. Før ulykken jobbet jeg i ambulansetjenesten og det var verdens beste jobb. Det var en glede uten sidestykke. Det finnes ikke noe mer givende enn å være den tryggheten når andre var redde, og å kunne gjøre noe med det. Men etter ulykken kan jeg ikke jobbe med sånt lengre, sier giveren.

Vil hjelpe

Derfor ønsket personen å hjelpe på en annen måte. Ideen kom etter at giveren hadde sittet og snakket med noen om hvordan enkelte personer ikke har det så lett.

FERIEPENGER: På bare to dager hadde Linn (34) fått donert nok flasker til å finansiere Sverige-ferie for sine to barn og seg selv. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer Vis mer

- Da tok jeg kontakt med Arendals Tidende. Det er en liten, men ufattelig seriøs avis. Jeg tenkte at de kunne finne noen verdige kandidater som kunne få en glede i livet, sier personen, som også gjorde noe liknende privat i fjor.

Giveren forteller at det kom inn flere søknader fra snyltere som prøvde å lure til seg penger, men at vedkommende til slutt fant en verdig vinner. Det ble en familie som aldri hadde vært på ferie før, og som ønsket å dra på badeland.

- Jeg kan ikke hjelpe alle, men jeg kan hjelpe noen. Det var det som var hele drivkraften min da jeg jobbet i ambulansetjenesten også. Jeg har også veldig fokus på barn, og har sagt til avisa at de skal legge vekt på det, sier giveren.

- Drømmer om Sommarland

Grete Helgebø, redaktør i Arendals Tidende, forteller at de til nå har fått inn 14 søknader. Søknadsfristen er 15. juli.

- Vi i juryen må sette oss inn i historiene, og ta et valg. Vi er to menn og to kvinner i forskjellige aldre, og vi har nok forskjellige blikk på søknadene som kommer inn, sier Helgebø, og legger til at de prioriterer søkere fra Arendal.

Hun forteller at de stoler på at vinneren, eller eventuelle vinnerne dersom premien blir delt på flere, bruker pengene på det de er tiltenkt brukt til.

- Vi må stole på at når noen sender oss en søknad, er det ferie de bruker pengene på, sier Helgebø.

Søknadene som kommer inn varierer både i begrunnelser og i ferieønsker.

- Det kommer inn søknader fra folk som av hele sitt hjerte vil ta en tur til Sommarland i Bø, og det gjør inntrykk å lese. Andre ønsker å ta en tur til Thailand. Det blir krevende å velge ut en, eller kun noen få av alle de fine søknadene, sier hun.